Говорити про Рокфор можна нескінченно, бо це справжня знахідка!
Почну з цікавого факту.

Рокфор став першим сиром, що отримав знак AOP (захищений за місцем походження) ще у 1925 році!

Рокфор — істинно французький🇫🇷 сир із блакитною пліснявою. Часто можете почути, що він має зелену плісняву, але категорії як такої не існує! Проте, дійсно, пліснява у Рокфора має сірувато-зелений відтінок.

Також слід наголосити, що Рокфор виготовляють виключно із овечого 🐑 молока. Погодьтеся, цей факт вже додає сиру унікальності. Адже, найрозповсюдженішими є саме коров‘ячі сири.

Які ж смакові властивості Рокфору?

Текстура сиру є досить вологою та дуже крихкою.

Смак Рокфору є помірно солоним, дещо різким та пряним, що характерно для сирів з блакитною пліснявою.

Рокфор чудово поєднується із ягідними джемами, наприклад, журавлиним чи малиновим. Підкреслити смак сиру також можна за допомогою чорносливу або справжнього чорного шоколаду🍫. Серед фруктів слід виділити грушу🍐 та сливу. І поєднання від мене — з прісною вафлею🧇, маслом🧈 та ікрою❤

Всім cheese🥰

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.