Рецепт

Тальятелле з овочами та вершково-цитрусовим соусом з блакитного сиру

Для любителів пряних та пікантних поєднань ми приготували свою версію тальятелле. На випадок, коли набридають одноманітні інгредієнти, і хочеться розбурхати свої смакові рецептори новизною.
Родзиночкою рецепту став сирний соус з німецького блакитного сиру — Бергадер Еделпілц. Впевнені, що приготувавши один раз, ви почнете експериментувати з такими універсальними заправками. Бо сирні соуси прекрасні тим, що поєднуються із багатьма стравами, і кожну доповнюють особливим відтінком. Почнемо!

ІНГРЕДІЄНТИ
на 2-3 персони
фенхель
1 головка
червоний перець
1 шт.
тальятелле
400 г
лимон
1 шт.
сир з блакитною пліснявою Бергадер Еделпілц
200 г
волоський горіх
30 г
вершкове масло
2 ст. л.
вершки
3 ст. л.
сіль, перець
за смаком
Салат підійде для обіду, вечері та навіть сніданку!
ПРИГОТУВАННЯ
30 хвилин
1
Почнемо приготування з овочей. Спочатку необхідно промити фенхель, обрізати від зелених стебел та нарізати смужками. Перець промити, розрізати навпіл і очистити серединку від зайвого. Кожну з половинок поділити навпіл, і нарізати смужками.
2
Довести до кипіння у великій каструлі близько 200 мл підсоленої води. Відправити в окріп фенхель і варити протягом хвилини. Туди ж додати смужки перцю і продовжувати готувати ще півтори хвилини. Залиште близько половину склянки овочевого бульйону, а решту злийте. Готові овочі висипте в друшляк, обережно промийте холодною водою і процідіть.
3
У великій каструлі закип'ятіть воду, посоліть та насипте тальятелле. Найкраще їх готувати до стану аль-денте.
4
Тепер починається найароматніша частина процессу. Візьміть лимон, добре промийте у гарячій воді та насухо протріть. Зніміть шкірку та наріжте її тоненькими смужками.
5
Готуємо сирний соус. Для цього у каструльці з товстим дном треба розтопити вершкове масло, додати відварені овочі та нарізаний кубиками Бергадер Еделпілц. Туди ж висипати подрібнені волоські горіхи та залити овочевим бульйоном. Обережно перемішуємо лопаткою та даємо сиру розтанути на маленькому вогні. На довершення додати вершки і лимонну цедру, приправити перцем і сіллю за смаком.
6
Залийте тальятелле пахучою суміщщю та добре перемішайте. Прикрасити готову страву можна шматочками сиру Бергадер Еделпілц, волоськими горіхами та зеленню
ПОРАДА: Замість тальятелле можна взяти яловичу вирізку, нарізати соломкою, пасерувати в суміші вершкового масла і олії, а потім змішати з сирним соусом. Подавати таку смакоту можна з картопляним пюре.

У рецепті використовували:
Сир Bergader Еделпілц з блакитною пліснявою
Вага: 100 г.
За задумом його творця сир повинен був бути схожий на легендарний французький Рокфор, тільки виготовлений з коров'ячого молока. В результаті вийшов гідний німецький аналог французького сиру Рокфор.
Купити
Похожие статьи
Хочете бути в курсі нових подій?
Підпишіться на нас у соцмережах!