Сир з білою цвіллю — це одна з категорій сирів, яка характеризується аеробним дозріванням. Наявність плісняви на сирі не повинно лякати споживача, оскільки це безпечний штам бактерій, без якого цей сир не був би таким ароматним і смачним.Любителі делікатесів цінують м'який сир з пліснявою не тільки за вишуканий смак і приємний аромат, але й за велику кількість корисних мікроелементів, включаючи вітаміни групи B, А і С.
Як вибрати м'який сир з білою скоринкою?
Під час вибору м'якого сиру з білою пліснявою важливо враховувати, що спеціальний штам бактерій, Penicillium camamberti і/або Geotrichum Candidum, який не тільки додають в сирну масу, але і який утворюється в процесі дозрівання цього сиру на поверхні. Цей сирний делікатес повністю безпечний для здоров'я людини!Шляхетна біла цвіль зростає тільки на зовнішній поверхні сирної головки, не проникаючи всередину.Що цікаво, спори цієї бактерії передаються повітряним шляхом, тому в камерах дозрівання створюється певний мікроклімат, що сприяє процвітанню й зростанню цих бактерій.Сучасні гурмани мають можливість спробувати один з варіантів таких сирів, кожен з яких відрізняється процесом виробництва:1. Коров'ячі:
Брі;
Брі де Мо;
камамбер;
Боніфац;
Тріпл Крем.
2. Козині:
Ель Піко;
Ля Буше;
Шевре;
Сент-Марселін.
Найпопулярніший сир з білою пліснявою — брі, має класичний вершково-пряний смак з тривалим післясмаком печериць.Сир брі з благородною цвіллю виготовляють з пастеризованого коров'ячого молока, процес виробництва якого займає не менше 4-х тижнів. Чим старший цей сир, тим його смак стає більш насиченим, а текстура сирного тіста — більш текучою.Камамбер — сир родом з Нормандії, що знаходиться на північному заході Франції, який виготовляють з коров'ячого молока в осінньо-весняний період.