Сир, знайомий кожному з дитинства, – Гауда!

Перша згадка про це сир датується 1184 роком. Всупереч поширеній помилці, сир отримав свою назву від голландського міста Гауда не тому, що там його вперше почали робити, а тому що у провінції Голландія місто Гауда отримало право на організацію ринку для фермерів, на якому вони могли б продавати свій сир, який працює досі!

Гауда – напівтвердий сир із коров’ячого молока з ніжним вершковим смаком.

Тому ми приготували такий же ніжний та легкий рецепт! 

СИРНІ ПАЛИЧКИ ІЗ СИРУ ГАУДА⠀

 Інгредієнти:

  • сир Гауда – 800 г;
  • яйця – 4 шт;
  • молоко – 4 столові ложки;
  • борошно – 200 г;
  • кукурудзяні пластівці – 150 г;
  • олія – 600 мл.

Приготування:⠀

1. Яйця та молоко змішуємо разом до однорідної маси.

2. В різних ємкостях готуємо борошно та кукурудзяні пластівці

3. Сир нарізаємо шматочками шириною 1-1,5 см. Кожен занурюємо спочатку в борошно, потім у рідину із яєць та молока, вкінці у кукурудзяні пластівці.

4. У попередньо розігріту глибоку сковороду чи фритюр із олією занурюємо сирні палички (у невеликій кількості). Смажимо до золотистого кольору з усіх сторін.

5. Виймаємо палички на паперові рушнички, щоб забрати зайву олію.

Легка та чудова закуска до холодних напоїв, вина чи пива. Влаштовуйте смачні посиденьки вдома із гостями і нехай все буде cheese як смачно!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *