Ми підготували для вас дещо літнє і дуууже особливе, бо впевнені, що такого ви точно не куштували! 

Спершу знайомимось із героєм прем’єри – сир Пекоріно Романо.⠀Один із найстаріших сирів Італії, котрий досі виготовляється за оригінальним рецептом виключно з молока овець, вирощених на рівнинах Лації і Сардинії. Основна маса сиру виготовляється на острові, особливо в Гаво.⠀

МОРОЗИВО ІЗ СИРУ ПЕКОРІНО РОМАНО ⠀

 Інгредієнти:

  • Сир Пекоріно Романо 36%, ТМ Занетті – 110 г;
  • Вершки 40% – 500 мл;
  • Цукор – 110 г.

Приготування:⠀

1. У ємкості на повільному вогні, постійно помішуючи, доводимо вершки з цукром до кипіння, але не кип’ятимо.

2. Як тільки вершки почнуть закипати, знімаємо з вогню, додаємо натертий сир і продовжуємо розмішувати до тих пір, поки сир не розплавиться. Охолоджуємо до кімнатної температури.

3. Залишаємо на ніч в холодильнику. До ранку суміш загусне достатньо для подальшого заморожування.

4. Перекладаємо в щільно закритий контейнер для морозильної камери, ретельно перемішуємо, вирівнюємо і вкриваємо поверхню морозива пергаментним папером чи харчовою плівкою. Закриваємо кришкою і заморожуємо не менше 6-ти годин.⠀Подавайте морозиво кульками та декоруйте свіжими ягодами або фруктами, шоколадом чи тим, що смакує вам найбільше 

В рецепті використовували:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *