Опис
М’який сир із блакитною пліснявою.
Молоко: овече.
Скоринка: відсутня.
Текстура сирного тіста: дуже волога та крихка; у витриманого сиру пліснява розподілена по всьому тісту (від середини до країв) у вигляді прожилок. Колір плісняви зелено-сірий.
Аромат: природної вапняної печери, відчуваються нотки чебрецю.
Смак: різкий та пряний, помірно-солоний, з чітко вираженим характером блакитної плісняви.
Про сир Рокфор
Сирний фаворит французьких королів – мсьє Рокфор. >>
Поєднання з сиром Рокфор
- Джеми: малиновий, вишневий, журавлиний
- Сухофрукты: чорнослив
- Горіхи: карамелізовані
- Фрукти: груша, слива
- Шоколад: із вмістом какао-бобів 60-80%.
- Хліб на заквасці.
- Алкоголь: білі вина (Sauternes, Jerez, Tokaji, Chablis), мускатні вина.
Замітки Оксани Чернової: Рокфор. >>
Рецепти з сиром Рокфор
Рецепти Оксани Чернової: Соус з сиром Рокфор. >>
Відгуки
Відгуків немає, поки що.