в наявностіКод товара: 537

Сир Пекоріно Романо 36%, ТМ Занетті, 250г

Твердий витриманий сир.
Молоко: овече.
Скоринка: кольору ванільного морозива.
Текстура сирного тіста: щільна, солом’яного кольору.
Аромат: трав’янисто-горіховий з помірною інтенсивністю морської води.
Смак: ароматно-пряний, насичений, помірно солоний з післясмаком сирих волоських горіхів.

Logo
Італія
Logo
Твердий сир
Logo
Овече

186.00 грн

Порівняйте
Доставка
Доставка здійснюється за допомогою власної служби «Фреш Логістика» з дотриманням всіх температурних режимів і цілісності кожного замовлення.
Оплата
  • -Готівковий розрахунок при отримані замовлення.
  • - Оплата на карту Приватбанку.
  • - Доставка здійснюється після 100% передплати.

Опис

Пекоріно Романо твердий витриманий сир італійської марки Zanetti, який виготовляють виключно з овечого молока, як пастеризованого, так і непастеризованого.

Як виготовляється сир Пекоріно Романо?

Pecorino Romano старовинний італійський сир, який виготовляють виключно зі свіжого овечого молока, що підтверджується сертифікатом PDO.

Овець, з яких отримують молоко для виробництва цього сирного делікатесу, вирощують в умовах дикої природи на пасовищах в Лаціо, провінції Гроссето або на острові Сардинія.

Для початку свіже цільне овече молоко фільтрують та обробляють для того, щоб повністю усунути характерний запах і всі мікроорганізми, які здатні перешкодити чітко регламентованому процесу виробництва.

Далі молоко нагрівають і коагулюють за допомогою спеціального сичужного ферменту, який отримують від молодих ягнят. Потім сирну масу дрібно нарізають, пресують і поміщають у спеціальні контейнери у формі барабана для позбавлення від сироватки.

Після сирну голівку охолоджують і починають процес соління, який буде тривати від 80 до 100 днів. Спершу сир Пекоріно Романо натирають великими кристалами солі кожен день, потім кожні 3-4 дні й, нарешті, щотижня.

Перед тим як почати реалізовувати готовий сирний делікатес, його витримують від 5 до 12 місяців.

Особливості смаку й запаху

Купити сир Пекоріно Романо варто через тверду солом’яну текстуру його сирного тіста й гладку натуральну скоринку з ванільним відтінком.

Цей сирний делікатес має білий або блідо-солом’яний колір, відрізняється розсипчастою текстурою та характерним солонуватим смаком, який тільки посилюється в процесі довгої витримки. Залежно від періоду дозрівання сиру Pecorino Romano розрізняють:

  • Молодий (столовий): 5 місяців;
  • Витриманий: від 5 до 8 місяців;
  • Тертий: від 8 місяців.

Молодий сир Pecorino Romano, купити який можна на сайті інтернет-магазину ProCheese, відрізняється м’якою текстурою й злегка солонуватим смаком. У міру старіння він отримує суху, пластинчасту, зернисту консистенцію та гострий, солонуватий смак.

Що стосується аромату, то Пекоріно Романо має легкий трав’янисто-горіховий запах з помірно інтенсивною ноткою морської води.

З якими продуктами поєднується Pecorino Romano?

Купити Pecorino Romano можуть навіть люди з особливими потребами в раціоні, оскільки більшість варіацій цього сирного делікатесу не містить глютену. Але цей сир не підходить для приготування вегетаріанських страв, оскільки для його виробництва використовують тваринний сичужний фермент. Ціна Пекоріно Романо залежить від тривалості його витримки.

Солона молочність цього сиру вигідно доповнює різні теплі страви, включаючи піцу, пасту, салати, супи й тушковане рагу. Сир Пекоріно Романо можна використовувати як солону приправу до бутербродів, картоплі, пікантних соусів і заправок. Гострий і солонуватий смак Pecorino Romano відмінно поєднується з іншими сирами (Грюєр, Фонтіна) в запіканках або гратенах.

Як самостійний компонент вишуканої сирної тарілки цей сир можна доповнити виноградом або грушею.

Використовуйте солонуватий присмак цього сиру як аперитив для молодих червоних або білих вин (Velletri) або для сухих витриманих винних напоїв (Brunello di Montalcino). Дуже добре поєднується й зі світлим або бурштиновим елем.

Зберігати цей сирний делікатес можна близько 6 тижнів при температурі від +0 до + 6⁰С в холодильному ящику для м’ясних або молочних продуктів, попередньо щільно загорнувши залишки сиру в пергаментний папір. Представлений сорт сиру також можна заморожувати та зберігати близько 6 місяців.

Характеристика

Вага 250 г
Країна

Італія

Тип молока

Овече

Ситуація споживання

Cирна тарілка

Brand

Zanetti

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Сир Пекоріно Романо 36%, ТМ Занетті, 250г”“

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати для заправки попкорну (замість солі).
-Хлібобулочні вироби;
-Всі види паст;
-Овочі: баклажани, капуста (різновиди), фенхель, листя салату;
-Крупи: рис, кукурудзяна каша;
-Фрукти та ягоди: апельсини, груші, абрикоси, персики, дині, виноград;
-Алкоголь: червоні вина Chianti, Brunello, Malbec, Amarone; десертне вино Vintage Port; ігристі вина Prosecco, Martini Asti; білі вина Chardonnay і Pinot Grigio.
-Напої: лимонади на основі вищевказаних фруктів з додаванням м’яти.

Вам також може сподобатися…