Опис
Парміджано Реджано, який часто називають просто Пармезаном — це твердий і витриманий, але не пресований сир італійської марки Zanetti, який виготовляють виключно з непастеризованого коров’ячого молока.
Як виготовляється сир Парміджано Реджано?
Традиційний Парміджано Реджано виготовляють з суміші свіжого непастеризованого ранкового й знежиреного вечірнього молока, яку заливають у спеціальні мідні чани.
Потім температуру підвищують до 33-35ºС, додають спеціальну сироватку й сичужний фермент, а далі залишають сирну масу згортатися протягом 10-12 хвилин.
Пізніше отриману сирну суміш розрізають на маленькі шматочки, підвищують температуру до 55ºС і залишають сир настоюватися 45-60 хвилин. Готовий сирний делікатес розкладають по спеціальних металевих формах у вигляді великого кільця, щоб сирна голівка зберегла круглу форму, а потім його відправляють приймати сольові ванни.
Далі сир Parmigiano Reggiano відправляють витримуватися близько 12 місяців у спеціальні кімнати, оснащені дерев’яними полицями.
Особливості смаку й запаху
Купити Парміджано Реджано варто через його насичений солодко-молочний аромат з приємними цитрусово-квітковими нотками.
Текстура самого сирного тіста відрізняється твердістю й розсипчастістю, має світлий рівномірний відтінок, який може ставати темнішим у процесі тривалої витримки.
Що стосується смакових якостей, то вони стають багатшими і яскравішими після тривалої витримки (ціна сиру Парміджано Реджано зростає пропорційно періоду дозрівання). Італійський сирний делікатес має легкий солонуватий смак, який нагадує солону карамель, з приємним цитрусово-фруктовим посмаком.
З якими продуктами поєднується Parmigiano Reggiano?
Парміджано Реджано подають як самостійний компонент сирної тарілки, який відмінно поєднується з волоськими горіхами, виноградом, грушею і медом.
Сир також можна використовувати як основний інгредієнт для вишуканих супів, салатів, пасти, ризото й пікантних соусів.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.