Опис
Твердий витриманий сир.
Молоко: коров’яче.
Скоринка: темно-солом’яного кольору, гладка, масляниста, перфорована власною назвою по всьому периметру. Обов’язково присутнє тавро. Їстівна.
Текстура сирного тіста: тверда та крихка. Колір рівномірний, світло-пісочний, може змінюватись в залежності від витримки (з часом стає темнішим, наближеним до медового).
Аромат: солодкий молочний, плавно переходить у цитрусово-квіткові ноти.
Смак: солоної карамелі, з легкими цитрусово-фруктовими відтінками.
Мінімальний термін визрівання 12 міс. При витримці 24 місяці смак має нотки фундука.
Сир, що використовується у всіх областях кулінарії.
Поєднання з сиром Парміджано Реджано
- Фрукти та ягоди: сезонні полуниця, абрикос, апельсин, екзотичні фрукти та ягоди (папайя, манго, ягоди Годжі).
- Шоколад
- Овочі: фенхель, томати, різновиди перців, селера (корінь, стебло).
- М’ясо та риба: будь-які різновиди.
- Спеції, джеми, мед: сіль морська з травами, базилік, розмарин, лаванда, перець.
- Алкоголь: мускатні вина Мускатель, ігристі вина Martini Asti; червоні вина Barolo, Madeira, Sangiovese, Chianti; білі вина Riolo, Syrah.
- Напої: лимонади цитрусові (апельсин, лайм), розмарин і м’ята, лимонаді на основі Сангрії.
Рецепти з сиром Парміджано Реджано
6 варіантів використання сиру Парміджано Реджано: смачні ідеї на кожен день. >>
Рецепти Оксани Чернової: Суп з сиром Грана Падано. >>
Рецепти Оксани Чернової: Міні-пончики з сиром Парміджано Реджано. >>
Рецепти Оксани Чернової: Свинні ребра в соусі з червоним каєнським перцем під сиром Парміджано Реджано. >>
Рецепти Оксани Чернової: Суфле з сиром Парміджано Реджано. >>
Відгуки
Відгуків немає, поки що.