Опис
Мосбахер (Mosbacher) — класичний напівтвердий сир родом з Австрії, який виготовляють з пастеризованого коров’ячого молока.
Як виготовляється сир Мосбахер?
Головна “родзинка” цього сирного делікатесу — лляна тканина, яку використовують під час дозрівання сирної голівки.
По-перше, вона символізує продовження традиції місцевого ремісництва, а по-друге, свідчить про істинно австрійське походження цього сирного делікатесу.
Для того, щоб отримати характерну тверду скоринку, місцеві сировари поєднують 2 основних типи афінажу: спершу протягом 1 місяця скоринку омивають щотижня, потім вона продовжує дозрівати самостійно без додаткового омивання.
Особливості смаку й запаху
Сир Мосбахер відрізняється еластичною і пружною текстурою сирного тесту з великими вічками. Пряно-молочний аромат доповнюють насичені нотки сирих лісових горіхів, а смаковий профіль – солодкий карамельно-горіховий присмак.
З якими продуктами поєднується сир Мосбахер?
Класичний австрійський сирний делікатес підійде людям з особливими потребами, оскільки не містить доданої лактози.
Сир Mosbacher можна використовувати як основний компонент сирної тарілки в поєднанні з червоним молодим вином або темним пивом.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.