Опис
Манчего — твердий іспанська сир, який виготовляють виключно з пастеризованого овечого молока.
Як виготовляється сир Манчего?
Іспанський сир Манчего виготовляють з пастеризованого овечого молока, зібраного на локальних фермах.
Під час виробничого процесу сирну головку загортають у спеціальний відрізок тканини, тому на тонкій неїстівній скоринці з’являється характерний малюнок, який нагадує тракторний земляний відбиток.
Купити сир Манчего можна в Інтернет-магазині ProCheese, а під час покупки важливо враховувати, що цей сирний делікатес повинен мати сертифікат PDO. Спеціальний знак якості свідчить про те, що цей сир виготовили відповідно до правил відбору овечого молока й дотримувалися строго визначених термінів подальшої витримки.
Особливості смаку й запаху
Manchego має блідо-жовту, щільну й маслянисту текстуру сирного тіста, в якій помітні вкраплення невеликих вічок.
Представлений сирний делікатес має яскраво виражений сінний аромат. Смакові якості, як і фінальна ціна сиру Манчего, залежать від тривалості його подальшої витримки:
- Молодий (Fresco): до 3-х місяців;
- Середній (Curado): від 3-х до 6-ти місяців;
- Витриманий (Viejo): від 12-ти місяців.
Сир Manchego відрізняється злегка солонуватим, землистим смаком з приємними трав’янистими, карамельними або навіть горіховими нотками. Також присутній тривалий посмак, як і в інших твердих іспанських сирів, виготовлених з пастеризованого овечого молока.
З якими продуктами поєднується Manchego?
Овечий сир Манчего часто компонують з солоним крекером, м’ясними або рибними брускетами, запеченим лососем, пряною бараниною. Дуже добре поєднується з темним пивом й винами з іспанського регіону Ріоха.
В іспанській місцевості Ла-Манча, звідки родом цей вишуканий сирний делікатес, його подають з солодким, густим і дуже насиченим айвовим мармеладом (Dulce de Membrillo) або викладають на злегка підсмажені хлібні скибочки, які потім натирають свіжим часником і стиглими томатами.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.