в наявностіКод товара: 1200

Сир ІБЕРІКО 50%, ТМ Вега Сотуеламос, 2-3 міс.витр., 3,0-3,5 кг

Ціна вказана за 1кг.
Звертаємо увагу, що дана позиція вагова.
Вартість буде перераховано після зважування.
Менеджер з’вяжеться для узгодження або ви отримаєте повідомлення з остаточною вартістю.

Твердий сир.
Молоко: змішане (коров’яче, козяче, овече).
Скоринка: натуральна, що переходить у сирне тісто. Чіткої відокремленості скоринки від тіста немає. Поверхня масляниста.
Текстура сирного тіста: щільна, помірно волога, світло-маслянистого кольору.
Аромат: маслянистий з нотками свіжих горіхів.
Смак: варіюється від маслянисто-горіхового до фруктово-пікантного. Може відчуватися грейпфруктовий післясмак.

Logo
Іспанія
Logo
Твердий сир
Logo
Коров'яче, козяче, овече

622.86 грн

Порівняйте
Доставка
Доставка здійснюється за допомогою власної служби «Фреш Логістика» з дотриманням всіх температурних режимів і цілісності кожного замовлення.
Оплата
  • -Готівковий розрахунок при отримані замовлення.
  • - Оплата на карту Приватбанку.
  • - Доставка здійснюється після 100% передплати.

Опис

Іберіко твердий сир родом з Іспанії, який виготовляють із суміші пастеризованого або непастеризованого коров’ячого, козячого й овечого молока.

Як виготовляється сир Іберіко?

Традиційний сир Iberico виробляють у центральних регіонах Іспанії, використовуючи суміш добірного молока місцевих фермерів. Представлений сирний делікатес у кінцевому підсумку в залежності від конкретного часу року повинен містити не більше 50% коров’ячого, і не менше 25% козячого й овечого молока.

Під час виробництва Iberico використовують спеціальний сичужний фермент і молочнокислу закваску. Далі сир витримують 6-12 місяців при температурі від +6 до + 8⁰С, а потім реалізують як ваговий продукт.

Особливості смаку й запаху

Сир Іберіко має натуральну маслянисту скоринку, яка поступово переходить безпосередньо в сирне тісто. Аромат відрізняється приємними й свіжими горіховими нотками, легкою олійністю.

Текстура сирного тіста характеризується щільною, помірно-вологою консистенцією світлого кольору, який нагадує топлене масло.

Що стосується смакових якостей, то цей сирний делікатес має ніжний маслянисто-горіховий або фруктово-пікантний посмак з ледь вловними нотками грейпфрута. Фінальний смак сиру Іберіко залежить від тривалості витримки й від процентного співвідношення молочної суміші, використаної безпосередньо в процесі виробництва.

Коров’яче молоко надає цьому делікатесу приємної кислинки, козяче молоко відповідає за пікантний смак і світлий (майже білий) відтінок сирного тіста, а овече молоко забезпечує ніжну маслянисту текстуру й глибокий горіховий аромат.

З якими продуктами поєднується Iberico?

Іберіко один з найпопулярніших іспанських твердих сирів, який використовують не тільки як головний компонент у багатьох вишуканих стравах, а і як самостійний продукт для сирної тарілки!

Твердий сир Iberico досить жирний (50%), тому відмінно поєднується з міцними червоними винами (Rioja або Priorato), ігристими напоями (Pinot Noir), світлим або бурштиновим елем.

У повсякденній кулінарії цей сирний делікатес, який добре плавиться, можна використовувати як основний інгредієнт для приготування гарячих запіканок, пирогів, бутербродів, сирних супів. 

Підійде для запікання на грилі як самостійний продукт. Ніжний маслянистий горіховий аромат і легкий фруктовий посмак тертого сиру Іберіко відмінно доповнять ранкову яєчню, омлет або салат!

Характеристика

Вага 3000 г
Країна

Іспанія

Тип молока

Коров'яче, козяче, овече

Ситуація споживання

Cирна тарілка

Brand

Vega Sotuelamos

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Сир ІБЕРІКО 50%, ТМ Вега Сотуеламос, 2-3 міс.витр., 3,0-3,5 кг”“

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використовується у приготування снеків та для натираня у пасти, різотто. А також можна використовувати для грилю.
-Спеції: мускатний горіх, аніс, ялівець.
-М’ясні вироби: баранина, яловичина, ковбаса Чорізо та хамон.
-Фрукти: груша, яблука, свіжий інжир.
-Овочі та зелень: спаржа, шпинат, броколі, артишоки.
-Риба: білі види, анчоуси.
-Алкоголь: пиво Lager, червоні вина з позначкою Gran Reserva, Monastrell, Beaujolais, Pinot Noir; білі вина Jerez (солодке), Sauvignon, Ribera.