Опис
Грюєр — твердий витриманий сир, який виробляють в окремих регіонах Швейцарії, використовуючи коров’яче молоко.
Як виготовляють сир Грюйер?
Спочатку молоко нагрівають до 34ºС у мідних котлах, потім додають сичужний фермент і залишають згортатися.
Далі сирну масу відокремлюють від сироватки й продовжують варити при температурі 43ºС, з часом підвищуючи її до 54ºС.
Після цього сирні згустки викладають у спеціальну форму, пресують, солять у спеціальному розсолі й витримують близько 2-х місяців при кімнатній температурі.
Особливості смаку й запаху
Сир Gruyere має тверду, яскраву темно-теракотову скоринку, яка чимось нагадує запах вологої землі.
Досить високу ціну сиру Грюєр виправдовує пружна, волога й ніжна текстура сирного тіста, характерний земляний аромат з цитрусовим відтінком, а також ніжний смак топленого молока з легким ананасовим присмаком!
З якими продуктами поєднується сир Грюєр?
Цей сирний делікатес добре плавиться, тому він відмінно підходить для фондю або запікання (особливо для начинки в кіш). Дуже добре поєднується з білою сухою винною картою, сидром або темним пивом.
Купити сир Грюєр у Києві може кожен, оскільки він підходить навіть для людей з особливими потребами (Грюєр не містить глютену й лактози). Тертий Gruyere можна використовувати для посипання салатів, приготування пасти або супів.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.