Опис
Гран Спіччо — твердий сир з 9-місячною витримкою від італійської торгової марки Zanetti, який виготовляють виключно з коров’ячого молока.
Як виготовляють сир Гран Спіччо?
Технологія виготовлення цього твердого сиру нагадує виробничий процес іншого італійського сирного делікатесу — Парміджано Реджано.
Однак, Gran Spicco не має спеціального знака якості PDO, тобто при його виготовленні не дотримуються чітко регламентованої інструкції годування корів і затвердженої технології виробництва.
Особливості смаку й запаху
Сир Gran Spicco Zanetti має світло-солом’яну скоринку й такий же рівномірний колір з жовтуватим відтінком. Текстура його сирного тіста відрізняється пружністю, рихлістю, легкістю й зернистістю.
Представлений твердий сир має яскраво виражений солонувато-морський аромат, який доповнюється освіжаючими нотками. Сир Гран Спіччо володіє слабосоленим смаком, легким і ніжним молочно-карамельним післясмаком.
З якими продуктами поєднується Gran Spicco?
Вишуканий смак та аромат італійського сирного делікатесу відмінно підходить для приготування смачних супів, пасти, салатів і різноманітних соусів.
Цей сорт твердого сиру містить досить низький відсоток жирності (32%), тому його можна використовувати для приготування багатьох дієтичних страв.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.