Опис
М’який сир із блакитною пліснявою.
Молоко: коров’яче пастеризоване.
Скоринка: тонка, суха, сірувато-червоного кольору.
Текстура сирного тіста: м’яка, волога з прожилками блакитної плісняви по всьому тісту.
Аромат: злегка гострий з нотками вологого льоху та благородної плісняви.
Смак: яскравий з легкою гірчинкою, відтіняється вершковим післясмаком. Французи називають цей сир дамою з м’яким серцем через його ніжність.
Поєднання з сиром Фурм Д’Амбер
Чудово поєднується з м’ясом або як інгредієнт до рагу з телятиною, тушеної у вині яловичини. А також зі стравами із птиці.
- Горіхи: підсмажені волоські.
- Хліб: свіжий або крекери.
- Фрукти: груша, яблука, абрикос.
- Шоколад: із вмістом какао-бобів 70%.
- Алкоголь: білі вина (Sauternes, Bergerac), червоні вина (Cotes du Rhone), рожеві вина (Cotes d’Auvergne).
Рецепти з сиром Фурм Д’Амбер
Омлет з французьким блакитним сиром Fourme d`Ambert. >>
Відгуки
Відгуків немає, поки що.