Опис
Буррата — класичний свіжий сир, який традиційно виготовляють на півдні Італії з коров’ячого молока.
Як виготовляється сир Буррата?
Раніше представлений сирний делікатес виготовляли з використанням листя лілії, після чого готове сирне тісто поміщали в спеціальний розсіл.
Сьогодні ж сир Буррата, який можна купити в Києві або замовити на сайті ProCheese, реалізовують зав’язаним у вузол за допомогою мотузки й поміщають у заздалегідь підготовлену місткість з пластику.
Особливості смаку й запаху
Сирний делікатес відрізняється м’якою, майже рідкою текстурою сирного тіста, яка буквально готова луснути в будь-який момент
Оскільки сир Буррато — свіжий сирний делікатес, який надалі не витримують, то в нього відсутня характерна тверда скоринка. Цю специфічну скоринку замінює тонкий мішечок блідо-фарфорового відтінку, виготовлений з еластичного витяжного сирного тіста.
Усередині цього мішечка видніються нитки страчателли, які покриває густа вершкова маса красивого білого відтінку.
Купити сир Буррата варто тому, що він має ніжний і приємний молочно-вершковий аромат і такий самий насичений смак з легкою кислинкою, який чимось нагадує класичну італійську Моцарелу.
З якими продуктами поєднується сир Буррата?
Досить низька ціна сиру Буррата дає можливість використовувати його не тільки на професійній кухні, але й в повсякденному приготуванні їжі.
Цей сирний делікатес відмінно доповнить традиційні італійські брускети з прошуто або салямі, а ще його можна використовувати як заміну класичної Моцарели в салаті “Капрезе”.
Також можна спробувати приготувати вишуканий ресторанний салат, наприклад, з додаванням екзотичного фенхелю, ароматної Буррати й цитрусової заправки.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.