Опис
Аппенцеллер (Appenzeller) — класичний напівтвердий сир родом зі Швейцарії, який не містить доданої лактози або глютену й витримується протягом 3-х місяців.
Як виготовляється сир Аппенцеллер?
Головна “родзинка” цього сирного делікатесу — характерний трав’яний розсіл, яким натирають готову голівку сиру перед тим, як відправити її на подальше дозрівання.
Можливі інгредієнти унікального трав’яного розсолу, який і надає сиру Аппенцеллер таку приємну гостроту, включають:
- Гвоздику;
- Естрагон;
- Ялівець;
- Розмарин;
- Шавлію;
- Біле вино.
Особливості смаку й запаху
Класичний швейцарський сир Appenzeller відрізняється еластичною та досить щільною текстурою сирного тіста з яскраво вираженою теракотовою їстівною скоринкою.
Що стосується смаку й запаху, то представлений сирний делікатес має насичений аромат, який нагадує смажене вершкове масло, і приємний горіхово-фруктовий присмак топленого молока, який в процесі тривалого дозрівання замінюється цитрусовими нотками.
З якими продуктами поєднується сир Аппенцеллер Класік?
Класичний сир Appenzeller Classic можна використовувати як окремий інгредієнт для сирної тарілки або доповнювати ним різноманітні гарячі страви (пасту, запіканку), фондю чи соуси.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.