У нас з італійцями багато чого спільного: емоційність, гостинність, любов до смачненького. І от наша любов до італійського сиру Грана Падано PDO теж безмежна! Бо він настільки багатий за смаком, що хочеться присвячувати йому пісні.
Ми дуже хочемо, щоб ви теж надихнулись нашою емоційною розповіддю і все таки особисто переконались у довершеності цього сиру. Отож, приготували дещо більше, ніж просто опис. Спеціально до свят втілили цілий карнавал поєднань, які розкривають сир зовсім новими смаками. Та головне — ці смаки задіють усі ваші рецептори. Приготуйтесь… Буде вау!
Знайомтесь — Грана Падано PDO та його кращі смакові образи!

БАЛЬЗАМІЧНИЙ СОУС
Обов`язково він має бути густим та злегка солодким. Його можете подавати у невеличкій піалі. Достатньо мокнути сир у соус й одразу їсти. Впевнені, ви такого ще не пробували!
МЕД
Таке поєднання вже має бути вам добре знайоме. Воно дійсно встигло стати класичним. А як інакше: витриманий сир разом з солодким медом створюють ніжний та м’який за смаком дует. І головне, ну ніколи класика не зможе набриднути.

ЖУРАВЛИНОВИЙ ДЖЕМ
Якщо ви ще не спробували таке поєднання — дуже радимо виправити ситуацію. Журавлиновий джем прекрасний тим, що поєднує в собі і ненав’язливу кислинку, і приємну солодкість. А разом з сиром Грана Падано PDO він розкриває для вас увесь свій ягідний шарм.
ГОРІХИ
Справжній подарунок природи, який містить всесвіт корисних елементів та неймовірно смакує. Поєднаємо з сиром — і отримаємо ще більше задоволення та, звичайно ж, неперевершений смак. Обирайте горіхи, які ви любите. Але ми рекомендуємо саме волоські.

ВИНОГРАД
“… Солодка мить”, — ось про що співали у відомій пісні. Це ж точно Грана ПаданоPDO та стиглий соковитий виноград. Нічого незвичайного. Просте та знайоме поєднання витриманого сиру з солодким виноградом має безпрограшний ефект та точно залишить приємні відчуття. Просто оберіть найулюбленіший сорт винограду.
ПРОШУТТО
Беремо шматочок італійського твердого Грана Падано PDO, зверху обертаємо прошутто — отримуємо естетичну та смакову насолоду по-італійськи. Такий колоритний дует має дуже ніжний та характерний смак умамі та дасть відчуття приємної ситості.
ІГРИСТЕ ВИНО
Це як кульмінація п’єси! Коли переживаєш найсильніші та неочікувані відчуття. Вибух, спалах, салют! Не відмовляйте собі у такому дивовижному поєднанні. Залиште обов’язково на згадку, щоб доповнити якийсь неймовірний момент життя. Все, що ви зможете подумати, коли спробуєте таку пару: “як це смачно!”
А ви знали, що:
Твердий витриманий сир — це просто знахідка для харчування.
Багато хто думає, що всі сири дуже калорійні та їх не можна багато їсти. Так, міру треба знати у всьому. Але у сирі собі відмовляти точно не варто. Опираємось на факти:
- Грана Падано PDO виготовляється з молока високої якості, завдяки чому сир відрізняється вражаючим набором незамінних елементів. У 100 грамах міститься аж 33 г білків, 28 г жирів, 0 г вуглеводів, 1165 мг кальцію, 692 мг фосфору, 120 мг калію, 63 мг магнію і тд.
- Вам треба всього 50 г сиру, щоб задовольнити 60% денної норми дорослої людини у кальцію.
- Сир не містить лактозу, завдяки чому легше перетравлюється і дуже добре засвоюється організмом. Цьому сприяє специфіка виробництва витриманих сирів.
- Молоко для виготовлення цього сиру частково знежирюють. Тому перекус цим сиром суттєво не відобразиться на загальній жирності вашого раціону.
Бачите, бувають все ж таки дуже смачні продукти і без “підводних каменів”. Просто смакуйте з задоволенням!
А що смачного приготувати з італійським сиром, читайте у нашій статті “Святкова смачна вечеря з сиром Grana Padano PDO”.
В рецепті використовували:

Сир Грана Падано 32%, ТМ Занетті, 200г
Твердий витриманий сир.
Молоко: коров’яче.
Скоринка: солом’яного кольору, гладка, масляниста, перфорована власною назвою по всьому периметру та ромбами. Обов’язково присутнє тавро. Їстівна.
Текстура сирного тіста: тверда та крихка. Колір рівномірний, світло-солом’яний, може змінюватись в залежності від витримки (з часом стає темнішим, але не має бути світло-сірим).
Аромат: солодкий з яскравими насиченими свіжими цитрусовими нотками.
Смак: помірно солоний, схожий на морозиво, з післясмаком ананасу.
Мінімальний термін визрівання 9 міс.