Спільнота ProCheese рекомендує цієї зими спробувати три рецепти оригінальних соусів «з родзиночкою». Основним інгредієнтом усіх соусів є швейцарський сир Грюєр.

Можна не вигадувати складних страв, не шукати тих неймовірних рецептів, де купа нечуваних інгредієнтів. Але, якщо треба зробити щось цікаве, і все ж треба викручуватись — маємо беззаперечний успішний варіант.

СОУС ДОПОВНИТЬ УСЕ

Зробити соус — це швидко та зручно. Були б ідеї та необхідні продукти. А вже що подати з цим соусом — справа другорядна. Так як ми будемо готувати сирні соуси, дуже радимо обирати якісний сир. Не варто ігнорувати важливість цього вибору, бо все ж таки це основа. Від його смаку та аромату буде залежати кінцевий результат і взагалі усі враження. 

Щоб приготувати усі три рецепти нам необхідно два головні інгредієнти: молоко та сир Грюєр. Але, кожен соус буде відрізнятись своєю особливою ноткою. Готуйтесь занотовувати, та краще не на голодний шлунок. Бо має бути дуже смачно!

СОУС ДО РИБИ

Грюєр 250 грамів, молоко 50 грамів, дикий часник, чорний перець.

Грюєр натерти на терці у каструльку, яку тримаєте на водяній бані. Додати молоко та обережно перемішувати, поки сир не розтане та утворить м’яку однорідну консистенцію. Якщо виходить зовсім щільна текстура — влийте необхідну кількість молока додатково, збийте усе ручним блендером та після додайте дрібно нарізаний часник. Фішка цього соусу — він не має бути густим, але не повинен розтікатися занадто сильно по тарілці. Тому орієнтуйтесь на око. Часник зробить соус помірно-гострим та чудово смакуватиме з рибою. 

Рекомендовано подавати: дві-три столові ложки ароматного соусу покласти на тарілку, а зверху — шматочок смаженої риби. Приправити усе перцем.

СОУС ДО СПАГЕТТІ

Cпагетті — 450 грамів, Грюєр — 150 грамів, молоко- 50 грамів, вершкового масла — 20 грамів, стакан овочевого бульйону, червоного сухого вина — 50 грамів, сіль, чорний перець.

Знову Грюєр потрапляє на водяну баню разом з молоком. Під впливом тепла і завдяки вінчику робимо з них однорідний соус. Окремо відварюємо спагетті близько п’яти хвилин та висушуємо. На пательню кладемо вершкове масло, додаємо бульйон та висипаємо готові спагетті. Туди ж вливаємо вино, яке надасть страві червоного відтінку. Доводимо до готовності ще декілька хвилин. 

Рекомендовано подавати: спагетті викладаємо на середину тарілки, закрутивши кільцем. Виливаємо у центр сирний соус та за бажанням усе можна притрусити свіжим броколі.

СОУС ДО М’ЯСА

Грюєр — 150 грамів, молоко — 50 грамів, курага — 6 штук, перець.

За прикладом попередніх страв — розтоплюємо сир та молоко, додавши у кінці курагу нарізану шматочками вздовж. До страви обрали підсмажену в духовці свинячу грудку, яку попередньо витримували у травах та солі. 

Рекомендовано подавати: соус красиво та обережно викласти на тарілку, а зверху нарізані м’ясні шматочки, розраховані на одну порцію. За бажанням додайте перцю. 

Сирний соус, як ви розумієте, взагалі смакує усім «на ура» та може бути використаний як додаток до багатьох страв. Тому чекаємо на ваші відгуки та коментарі! Смачного! 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *