Безплатний курс

Теорія професійного сироваріння

Спільна освітня програма від британської Academy of Cheese та ProCheese Академії за підтримки Швейцарії для українських сироварів

Після реєстрації ви станете частиною спільноти ProCheese у чаті курсу, де отримуватимете відповіді на свої запитання, ексклюзивні пропозиції, інформацію про сири та як зацікавлювати клієнтів ними

logo-1.png
logo-2.webp
federation.png
fibl-logo.png
safoso_logo_ohne_tagline.png

ЧОМУ ЦЯ ПРОГРАМА?

Безкоштовно та в зручному форматі

Не у всіх є можливість підвищити кваліфікацію за кордоном чи запросити до себе світового експерта. Ви торкнетеся топової експертизи, не виїжджаючи з дому.

Отримаєте можливість покращити процеси виробництва

Ви отримаєте фундаментальне розуміння процесів, що базується на науці.

Самі зможете обрати, який продукт вдосконалити

На другому вебінарі експерт докладно розгляне рецептуру та технологію виробництва сиру на вибір учасників.

Вдосконалите власну продукцію

Експерт розповість, як уникнути найпоширеніших дефектів сиру.

На крок ближче до експорту на європейські ринки

Завдяки розумінню європейських стандартів якості ви зможете втілити свої амбіції розширення виробництва.

Легке сприйняття інформації

Вам не потрібне розуміння англійської. На вебінарах буде доступний синхронний переклад українською.

Для кого ця програма?

Вона для вас*, якщо ви:

  • громадянин_ка України
  • виготовляєте та продаєте сир більше 1-2 років
  • прагнете вдосконалити свою технологію 
  • хочете збільшити виробництво та думаєте про вихід на нові ринки
  • розробляєте рецептури для сироварних бізнесів

Ця програма не підійде вам, якщо ви:

  • тільки розпочинаєте шлях в сироварінні
  • варите сир вдома для близьких та знайомих

*Подача заявки не гарантує участі в навчанні. Менеджери оцінюватимуть кожну заявку на відповідність критеріям вище.

Пол Томас

Технічний консультант із молочних продуктів, експерт з гігієни та інструктор із сироваріння

  • Технічний директор та викладач Academy of Cheese, Великобританія 
  • Директор та співзасновник бізнесу з виробництва сирів Urstrom Kaese GmbH, Німеччина 
  • Співавтор «Європейського посібника з належної гігієни у виробництві крафтового сиру та молочних продуктів» – документу з рекомендаціями для дотримання стандартів ЄС 
  • Має ступінь з біохімії (University of Dundee, Шотландія)

Пол Томас – технічний консультант із молочних продуктів, експерт з гігієни та інструктор із виробництва сиру, який надає підтримку підприємствам у всьому світі.

Після отримання ступеню біохімії в Університеті Данді, він пішов працювати в молочну промисловість та очолив згодом виробництво сиру на фермі на півдні Англії. 

Зараз він живе в Берліні та є директором Urstrom Kaese GmbH, компанії з виробництва сирів, яку він заснував разом зі своїм партнером Юлем у 2020 році.

Пол є співавтором “Європейського посібника з належної гігієни у виробництві крафтового сиру та молочних продуктів”. Цей документ опублікований Європейською Комісією та містить рекомендації для спільноти задля дотримання стандартів ЄС. 

Він надає технічні поради членам Асоціації спеціалізованих сироварів Великобританії, Асоціації виробників сирого молока Великобританії, Гільдії вишуканої їжі, Ірландської асоціації сироварів (CAIS).  

Пол є членом комітету з питань гігієни Європейської мережі фермерських і ремісничих сироварів (FACE). Він проводив навчання для офіцерів контролю за дотриманням харчових стандартів від імені органів безпеки харчових продуктів Сполученого Королівства.

Його експертиза була залучена у справах харчової безпеки, пов’язаних із сиром.

Окрім публікацій статей у різних виданнях і книгах, зокрема The Oxford Companion to Cheese, Пол написав дві книги, обидві опубліковані Lorenz Books: “Домашній сир” (2016) та “Домашні ковбаси” (2020).

Я безкоштовно пропоную свій час українським сироварам внаслідок цієї безглуздої варварської війни. Я вважаю своїм моральним обов’язком допомогти всім, чим можу. Допомогти ж я можу сироварам у вдосконаленні навичок, щоб розвивати їхній бізнес та долучитися до відновлення економіки після того, як цей жах закінчиться. А потім, сподіваюся, підготувати їх до торгівлі з Європейським Союзом.

Пол Томас

Програма вебінарів

День 1. Контроль процесу крафтового сироваріння

14 вересня

Пол доступно розповість про складну хімію молочних продуктів. На вебінарі розглянемо:

    • контроль процесу для забезпечення якості та зменшення мінливості продукції;
    • моніторинг розвитку кислотності по відношенню до дренажу;
    • моніторинг коагуляційних властивостей для оптимізації управління процесом.

День 2. Заглиблення в технології виробництва (на вибір)

10 жовтня

Учасники зможуть проголосувати за одну із технологій: 
  • виробництво лактозних сирів
  • чеддер
  • гауда
  • альпійські тверді сири
  • блакитний сир
  • сири з митою скоринкою
  • халлумі та види сиру «для гриля»

День 3. Усунення поширених дефектів сиру

14 листопада

На цьому вебінарі Пол Томас розгляне:

  • найпоширеніші дефекти сиру та способи їх запобігти (від газових дефектів до зміни кольору, проблемами зі згіркненням та цвіллю).
  • коли дефект насправді може бути бажаною частиною відповідної технології сиру.

 

До лекції учасники зможуть надіслати свої запитання та фото дефектних сирів. Спікер розгляне їх під час вебінару.

Про Academy of Cheese

Academy of Cheese є некомерційною організацією, яка просуває знання про сир, сирну освіту та кар’єру в сирній сфері. Академія підтримує виробників сиру з метою забезпечити процвітання галузі для роботи із зацікавленими споживачами. 

Курси Академії побудовані на 4 рівнях сертифікації для росту експертизи як споживачів, так і професіоналів.

Про ProCheese Академію

Перша в Україні сирна Академія, що готує сертифікованих сирних професіоналів — чизмонгерів та сирних сомельє. Уже 3 роки Академія проводить навчання онлайн та офлайн для тих, хто бажає здобути сирну професію або поглибити свої знання. Офлайн навчання в Києві, на жаль, призупинене на час воєнних дій.

Окрім того, заклад створює заходи для любителів сиру та консультує бізнеси.

Фінансова підтримка:

federation.png

Виконавець програми:

fibl-logo.png

Партнер програми:

safoso_logo_ohne_tagline.png
Дані заходи проводяться за підтримки Швейцарії в рамках швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія), www.qftp.org.

Подати заявку на відбір

    Укажіть, будь ласка, які документи вже має виробництво? *

    FAQ

    Пол Томас викладатиме англійською мовою, з нашого боку ми забезпечимо синхронний переклад українською.

    Так, спікер погодився на запис вебінарів. Всім учасникам буде наданий тимчасовий доступ. Проте найкраще брати участь онлайн, тому що так ви залишаєтесь в груповій динаміці та маєте можливість поставити питання спікеру.

    Так, буде електронний сертифікат. Для його отримання вам потрібно взяти участь у всіх вебінарах онлайн.

    Про час кожного вебінару ми будемо повідомляти всіх учасників окремо.

    Ви отримаєте відповідь щодо вашої заявки 1-7 вересня. Якщо в цей період менеджер не зв’язався з вами та не надав відповіді щодо участі, будь ласка, сконтактуйте з нами за номером 093-514-11-07.

    Якщо у вас виникли запитання щодо участі в програмі, будь ласка, звертайтеся:

    Катерина Новоселова

    Кошик Закрити

      Всього:0.00 грн