Експертка ProCheese Оксана Чернова вирішила перевірити на собі, що таке подорож сирним потягом та відправилась до Швейцарських Альп. Своїми враження вона поділилась разом з нами.
Від однієї назви «сирний потяг» серце тане як годинник у Далі. Це реальна пригода, яка існує в Швейцарії, і доступна для всіх бажаючих з грудня по квітень вже сьомий рік поспіль. Сама екскурсія триває близько п’яти годин, а протяжність її маршруту 66 кілометрів.

Я давно знала, що є спеціальна подорож сирним потягом. Дуже цікавилась форматом та не хотіла пропустили можливість побачити це своїми очима. “Крім екскурсій нас будуть пригощати швейцарськими унікальними сирами в дорозі”, — подумала я. Тож, вирішила поїхати разом з дітьми і нарешті спробувати все-все-все. Опишу враження від побаченого
ВИРУШАЄМО
Квитки на цей потяг треба купувати завчасно. У вартість входить сам потяг, екскурсія та обід у ресторані. Перед посадкою вас зустрінуть на пероні з сирною тарілкою з напівтвердим сиром та келихом вина. Піднімаємо настрій ще до поїздки:)
МИЛУВАТИСЬ АЛЬПАМИ
У вас буде достатньо часу, щоб побути серед неймовірних заворожуючих картин гірських розломів. Прекрасна нагода, щоб неспішно подумати про усе, що ви так довго відкладали на потім. Або можна усією сім’єю пограти в якісь спільні настільні ігри. Думаю, ваш настрій має сам зробити підказку щодо дозвілля.
ЗАНУРИТИСЬ В ІСТОРІЮ
Після прибуття одразу занурюємось у місцеву культуру. Тим, хто любить історію, буде цікаво побачити один з найважливіших музеїв народних ремесел у Швейцарії — Du Pays-d’Enhaut в Пеі-д’Ено, де за допомогою радіогіда можна не тільки побачити, а й почути про традиційні предметах побуту швейцарців. А для дітей стане відкриттям прогулянка музеєм повітряних куль Espace Ballons Balloon Museum, де вони можуть почути захоплюючу історію подорожей Пікара і Джонсона навколо світу.
ПРИГОТУВАТИ СИР
Спостерігати процес виготовлення сиру для мене завжди трепетно і дуже захоплююче. Здається, що під час створення відбувається щось магічне, навіть сакральне. У цій подорожі ви зможете зануритися в магію приготування сиру в ресторані Le Chalet, який знаходитися в Шато д’Е. Там мандрівникам показують, як 200 літрів молока у старовинному мідному чані перетворюються в сир Le Chalet Bio.



НАСОЛОДИТИСЬ ФОНДЮ
Довгоочікувана мить — дегустація фондю. Вам запропонують скуштувати величезну порцію біофондю, яку ви зможете розділити з усією сім’єю. До фондю традиційно подають шматочки хлібу. Тягнути ниточки розплавленого сиру було дуже смачно та звичайно ж весело.

ЧОМУ Я Б РЕКОМЕНДУВАЛА ЦЮ ПОЇЗДКУ?
Відмінний спосіб побути разом із сім’єю, адже в потязі у вас буде достатньо часу, щоб пограти в настільні ігри, або поговорити без поспіху.
- Якщо ви сольний мандрівник — ви будете зачаровані тими неймовірними красотами, які побачите з вікон потяга.
- Швейцарські Альпи — це місце гармонії і сили, де побувати велике щастя.
- Що стосується сирних вражень — не можу сказати, що ви побачите щось унікальне, але точно будете вражені.
І ВИСНОВОК…
Якщо ви хочете отримати багато різних емоцій, поєднувати пасивний і активний відпочинок, спробувати нове і насититися естетичною красою —рекомендую. Але звичайно ж, плануючи поїздку самотужки, ви не тільки заощадите кошти, а й оберете більш оптимальний маршрут.