У себе на кухні я дуже часто використовую козячий сир. І щоразу хочеться вигадати з ним щось новеньке. Саме так і з’являються мої авторські рецепти, як-от салат з козячим сиром, карамелізованим абрикосом і кус-кусом.

А особливим його робить поєднання карамельних нот з трав’яним присмаком козячого сиру.

Інгредієнти:

  • кус-кус — 100 г;
  • козячий сир ТМ Bettine — 125 г;
  • помідор — 1 шт;
  • абрикос — 2-3 шт;
  • вершкове масло — 80 г;
  • цукор — 80 г;
  • рукола за смаком;
  • соус песто за смаком;
  • сіль та перець за смаком.

Приготування:

  1. Варимо кус-кус.
  2. Нарізаємо абрикоси дольками.
  3. На пательні розтоплюємо масло, додаємо цукор і викладаємо дольки абрикосу.
  4. Коли почнуть з’являтись бульбашки — виймаємо абрикос і замість нього кладемо на пательню шматочки козячого сиру. Обсмажуємо їх по 2 секунди з обох сторін, щоб сир злегка карамелізувався, але не розтопився.

Подача:

  1. В тарілку викласти кус-кус гіркою.
  2. Зверху порізаний дольками помідор, карамелізовані абрикоси і козячий сир, руколу.
  3. Солимо та перчимо, викладаємо соус песто на помідори.
  4. Усе збризкуємо оливковою олією.

Ну а далі насолоджуємось смаком і заряджаємось гарним настроєм☺️

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *