Як щодо не солодкого десерту?
Саме такий рецепт я привезла із Сардинії. Цей сонячний куточкой Італії славиться своїм десертом Сідас, що традиційно подають із морозивом та притрушують тертим сиром.
Інгредієнти:
- Сир Фіоре Сардо чи Пекоріно Романо — 300 г
- Манна крупа з твердих сортів пшениці — 100 г
- Борошно — 150 г
- Оливкова олія — 1 ст.л.
- Сіль — дрібка
- Цедра лимону
- Арахісова паста
- Мед – 1 ст.л.
- Олія для фритюру – 1 л
- Морозиво
Приготування:
- Перемішати манну крупу з борошном і олією. Потім додати приблизно ½ стакану (~120мл) води та дрібку солі. Має вийти м’яка однорідна консистенція.
- Отриману масу відправити в холодильник на 30 хвилин.
- На тертці натерти сир та цедру одного лимона. Зробити із цього невеличкі кульки — це наша начинка.
- Тісто розкатати на тонкі листи, товщиною не більше 2 мм.
- Кульки із цедри та сиру розкласти на половині листка тіста на однаковій відстані одне від одного, потім накрити іншим листом тіста по принципу равіолі.
- Вирізати тісто навколо начинки за допомогою кондитерської форми діаметром 6 см.
- Далі відправляємо усе до фритюру.
І на завершення — солодкий соус. Вам потрібно лише змішати арахісове масло разом із медом.
Подаємо десерт разом із кулькою улюбленого морозива та щедро поливаємо смачним соусом.

Смачного!
Відкривайте світ через сир 🙂