Як щодо не солодкого десерту?

Саме такий рецепт я привезла із Сардинії. Цей сонячний куточкой Італії славиться своїм десертом Сідас, що традиційно подають із морозивом та притрушують тертим сиром.

Інгредієнти:  

  • Сир Фіоре Сардо чи Пекоріно Романо — 300 г 
  • Манна крупа з твердих сортів пшениці — 100 г 
  • Борошно — 150 г 
  • Оливкова олія — 1 ст.л. 
  • Сіль — дрібка 
  • Цедра лимону 
  • Арахісова паста 
  • Мед – 1 ст.л.
  • Олія для фритюру – 1 л 
  • Морозиво

Приготування: 

  1. Перемішати манну крупу з борошном і олією. Потім додати приблизно ½ стакану (~120мл) води та дрібку солі. Має вийти м’яка однорідна консистенція. 
  2. Отриману масу відправити в холодильник на 30 хвилин. 
  3. На тертці натерти сир та цедру одного лимона. Зробити із цього невеличкі кульки — це наша начинка. 
  4. Тісто розкатати на тонкі листи, товщиною не більше 2 мм. 
  5. Кульки із цедри та сиру розкласти на половині листка тіста на однаковій відстані одне від одного, потім накрити іншим листом тіста по принципу равіолі. 
  6. Вирізати тісто навколо начинки за допомогою кондитерської форми діаметром 6 см. 
  7. Далі відправляємо усе до фритюру.

І на завершення — солодкий соус. Вам потрібно лише змішати арахісове масло разом із медом. 

Подаємо десерт разом із кулькою улюбленого морозива та щедро поливаємо смачним соусом. 

Смачного! 

Відкривайте світ через сир 🙂

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *