28 лютого у світі святкують День суфле! Напевно, мало кому відомо про існування такого дня або будь-якого іншого, повязаного зі стравами. Проте я тут, щоби для вас розкривати ці свята й надихати на створення прекрасного.

Моє суфле, звичайно, що із сиром, куди ж без нього!

Тож, для приготування суфле, вам знадобиться:

  • тертий сир Парміджано Реджано — 100 г;
  • молоко — 250 мл;
  • яйця — 5 шт (відділити білки від жовтків);
  • вершкове масло — 150 г;
  • борошно — 100 г;
  • мускатний горіх — 1\2 чайної ложки;
  • сіль та перець — за смаком.

Також вам знадобляться міксер і вінчик, формочки для суфле.

Приготування:

  1. В каструльці із подвійним дном розтопити масло. Поступово додавати борошно, постійно помішуючи.
  2. Додаємо молоко, постійно помішуючи вінчиком, щоб воно не пригоріло.
  3. Додаємо тертий сир Парміджано Реджано та жовтки, добре вимішуємо. Суміш має бути теплою, але не гарячею!
  4. Окремо збиваємо білки міксером до утворення гострих піків. У них додаємо суміш та добре вимішуємо, солимо та перчимо.
  5. Готову суміш з білками розкладаємо у форми, заздалегіть змащені маслом.Випікаємо в розігрітій духовці 25–30 хвилин при температурі 200 градусів.

Готове суфле подаємо на тарілці разом з овочами та салатом. Не забуваємо все притрусити тертим сиром.
Неймовірно смачне і красиве свято виходить, чи не так? )

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.