Сир… скільки ж всього можна з ним зробити. Я люблю пізнавати і розкривати сири з різних сторін. Сьогодні ж зупинимось на кулінарії — розкажу як із сиру Брі можна швидко і легко зробити неймовірно смачний соус для м’яса. Існує велика кількість соусів на основі сиру, та в більшості рецептів потрібен бульйон, особливо у французькій кухні. Та самі ж французи часто відходять від класики, щоб скоротити час приготування.


М’ясо можете обирати собі до смаку. В мене ж було каре ягняти з гарніром із гречаної каші.

Інгредієнти для соуса:

  • 120 г — сиру Брі;
  • 100 г — молока;
  • 80 г — кулінарних вершків;
  • по чайній ложці спецій — естрагону, меленого мигдалю, перцю;
  • дрібка солі.

Змішати в каструльці молоко, вершки та спеції. Поставити на маленький вогонь, до кипіння не доводити. Коли молоко з вершками підігріється, додати шматочки сиру (щоб сир краще розплавився, його треба нарізати маленькими шматочками). Тримаємо на маленькому вогні, помішуючи, доки сир повністю не розплавиться.

До соусу можна додати крохмаль, щоб він був більш густим. Проте я не додавала, оскільки люблю коли гречана каша просочується рідким соусом.

P.S. ще чудовим гарніром для такого соусу може стати картопляне пюре!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.