У себе на кухні я дуже часто використовую козячий сир. І щоразу хочеться вигадати з ним щось новеньке. Саме так і з’являються мої авторські рецепти, як-от салат з козячим сиром, карамелізованим абрикосом і кус-кусом.
А особливим його робить поєднання карамельних нот з трав’яним присмаком козячого сиру.
Інгредієнти:
- кус-кус — 100 г;
- козячий сир ТМ Bettine — 125 г;
- помідор — 1 шт;
- абрикос — 2-3 шт;
- вершкове масло — 80 г;
- цукор — 80 г;
- рукола за смаком;
- соус песто за смаком;
- сіль та перець за смаком.
Приготування:
- Варимо кус-кус.
- Нарізаємо абрикоси дольками.
- На пательні розтоплюємо масло, додаємо цукор і викладаємо дольки абрикосу.
- Коли почнуть з’являтись бульбашки — виймаємо абрикос і замість нього кладемо на пательню шматочки козячого сиру. Обсмажуємо їх по 2 секунди з обох сторін, щоб сир злегка карамелізувався, але не розтопився.


Подача:
- В тарілку викласти кус-кус гіркою.
- Зверху порізаний дольками помідор, карамелізовані абрикоси і козячий сир, руколу.
- Солимо та перчимо, викладаємо соус песто на помідори.
- Усе збризкуємо оливковою олією.
Ну а далі насолоджуємось смаком і заряджаємось гарним настроєм☺️
-
Сир козячий 50%, ТМ Беттіне, 125г124.62 грн