Вишуканий десерт, який зробить будь-який момент особливим. П’янка вишня, ніжний маскарпоне, печиво, що поєднались задля вашої насолоди. Не стримуйтесь і обов’язково скуштуйте!

Інгредієнти:

  • 500 г замороженої або консервованої вишні;
  • сир Маскарпоне — 250 г;
  • 100 г вишневого соку;
  • 10 г шоколадного лікера Моцарт;
  • 1\2 ст.л крохмалю;
  • 40 г цукру;
  • 20 г масла;
  • 200 г шоколадного печива (або будь-якого вашого улюбленого);
  • 200 г кондитерських вершків;
  • 100 г мигдалевої стружки.

Приготування:

  1. У вишневий сік додати 5 г лікеру, крохмаль та ваніль (за бажанням), змішати все це та додати вишню.
  2. Поки вишня витримується у соці з лікером, карамелізуємо мигдальні пластівці. Їх необхідно обсмажити на 20 г масла, додати цукор і чекати, поки з’явиться золотиста скоринка. Потім пластівці викласти на пергамент, щоб вони охололи та висохли.
  3. Збиваємо маскарпоне, чайну ложку цукру, 5 г лікеру і кондитерські вершки міксером. Оскільки кондитерські вершки самі по собі солодкі, то цукор можна не додавати взагалі.
  4. Останнє приготування — перемолоти печиво.
  5. Тепер можна приступати до подачі нашого десерту. Неймовірно гарно він буде виглядати у бокалі для вина, куди й викладаємо приготовані інгредієнти.
  6. Перший шар — крихти печива, потім — маскарпоне з вершками, далі знову повторюємо (крихта і потім маскарпоне з вершками). Ну а тепер, як кажуть, вишенька на торті в прямому сенсі. Вишню викладаємо попередньо вийнявши із соку. Поверх вишні можна знову викласти шар маскарпоне і прикрасити його мигдальними пластівцями — десерт готовий!
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.