Ньокі — італійська страва, що дещо схожа на наші галушки. Проте, все ж є відмінності у приготуванні. 

Оскільки ньокі самі по собі не мають яскраво вираженого смаку, то їх потрібно з чимось таким смачненьким поєднати. І сир нам у цьому допоможе! 

Інгредієнти:

  • Картопляне пюре — 300 г
  • Борошно — 100 г 
  • Сир Фіоре Сардо або Пекоріно Романо — 100 г 
  • Відварений буряк — 1–2 шт 
  • Оливкова олія 
  • Сіль та перець 

Приготування: 

  1. Змішати пюре та борошно, щоб утворилася однорідна маса.
  2. Отримане тісто розкатати, сформувати невеликі тоненькі ковбаски та розрізати за допомогою виделки .
  3. Сформовані ньокі кинути в підсолений окріп на декілька хвилин.
  4. Із відвареного буряка робимо пюре за допомогою блендера, додаємо оливкову олію та спеції за смаком.
  5. Готову страву подаємо з отриманим мусом та посипаємо тертим сиром Фіоре Сардо чи Пекоріно Романо.

Смачного! Відкривайте світ через сир 🙂

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.