Так як у мене троє дітей, я просто не можу на вихідних не приготувати щось солоденьке. А оскільки ці два дні я буду навчати групу майбутніх сирознавців в ProCheeseAcademy, маю зовсім мало часу на приготування. Тому сьогодні на сніданок у нас кекс в шоколадній глазурі.

Інгредієнти:

  • свіжий овечий сир Бребет — 200 г;
  • борошно — 200 г;
  • яйця — 3 шт;
  • рослинні кулінарні вершки — 80-100 г;
  • цукор — 100 г;
  • цедра апельсину — за смаком.
  • шоколадна глазур, свіжа полуниця — для декору.

Приготування:

  1. Окремо збиваємо цукор з білками до утворення стійких піків.
  2. Окремо збиваємо рослинні вершки поки вони не збільшаться в об’ємі в 2 рази.
  3. Змішуємо разом свіжий сир, борошно та жовтки.
  4. До утвореної маси обережно вмішуємо вершки, а потім білки.
  5. Заповнюємо форму для випікання та відправляємо в духовку на 30 хвилин при температурі 185 градусів.
  6. Готову запіканку поливаємо шоколадною глазур’ю та прикрашаємо.

Потопаємо в словах вдячності за таку смакоту😊

P.S: Якщо любите смак з кислинкою, можна додати ананасовий сорбет. Або ж просто заморозити сік, а потім порізати його і викласти на запіканку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *