Рецепти Оксани Чернової: Картопляна запіканка із Фондю
Гадаю, що в багатьох була ситуація, коли з вечора залишилась їжа, але й на другий раз не вистачить, і викинути шкода, а це ж праця, та й кошти. І тут на допомогу прийде всього лише один інгредієнт, який можна купити в супермаркеті — пакетик із готовим Фондю.
Чому я зупинилась саме на ньому? Бо вже неодноразово чула, що деяким людям Фондю не подобається через його кислуватий аромат вина і відповідно присмак.
Так ось, я пропоную вам використовувати Фондю, як інгредієнт картопляної запіканки із сосисками. Повірте, ваш негатив щодо Фондю зникне безслідно, і какелон купувати поки не прийдеться.
Отже, для приготування картопляної запіканки вам знадобиться:
- картопляне пюре — 500 г;
- яйця — 2 шт;
- сосиски — 6 шт;
- готова суміш для Фондю — 400 г;
- петрушка — за смаком.
Також можна ще взяти додатково будь-який сир за вашимвподобанням (у мене був французький Томмe de Montagne)
Приготування:
- Беремо скляну форму для випікання, на дно викладаємо картопляне пюре змішане разом із яйцями.
- Другим шаром викладаємо «фарш» із сосисок. Для цього просто мелемо сосиски за допомогою блендера.
- Третій шар: дістаємо суміш для Фондю, розкришуємо його поверх фаршу із сосисок, посипаємо мілко подрібленою петрушкою і зверху натираємо ваш улюблений сир. Мій вибір — напівтвердий Tomme de Montagne, який у поєднанні з картоплею перетворюється в страву, від якої й за вуха не відтягнеш)
- Ставимо в духовку на 25 хвилин за температури 180 градусів. А за цей час ви встигнете прийняти душ і вже розслабленим насолодитися поживною, смачною, а головне, простою вечерею!
І пам’ятайте — сиру багато не буває.


-
Фондю Експрес 40%, ТМ Хайді, 150г149.76 грн – 166.38 грн