Рецепт

Пиріг з шпинатом, Моцарелою і соусом
з Горгонзоли

ВИПІЧКА
Швидкий та нескладний у приготуванні пиріг має всі шанси стати вашим улюбленцем серед несолодкої випічки. По-перше, він корисний, адже шпинат містить у собі безліч вітамінів, а Моцарела — багато білку та дуже добре засвоюється. Випікання проходитиме швидко, а підготовчий процес не потребує якихось складних маніпуляцій із продуктами. Подивіться, який красень виходить із тіста, сиру та шпинату!
ІНГРЕДІЄНТИ
Для приготування цього пирога вам знадобляться:
  • 500 грамів борошна;
  • 7 грамів дріжджів;
  • склянка молока;
  • 250 грамів Моцарели;
  • 400 грамів свіжого шпинату (взимку — замороженого);
  • 20 мл оливкової олії;
  • 2 курячих яйця;
  • 50 грамів сиру Пармеджано Реджано або Грана Падано;
  • сіль та перець за смаком, розмарин;
  • 50 грамів Горгонцоли;
  • кулінарні вершки;
  • овочевий бульйон.
ПРИГОТУВАННЯ
15 хвилин + час на випікання | 4-6 персон
1
Спочатку треба зробити опару для тіста. До теплого молока додаємо дріжджі, щіпку цукру та солі, трохи борошна. Даємо піднятись. І лише тоді додаємо борошно, трохи олії та яйця. Замішуємо. Зверніть увагу, що борошна треба додавати на око. Консистенція має бути як у дуже густої сметани.
2
Поки тісто відпочиває, потрібно підготувати шпинат. Для цього його треба промити та добре висушити від вологи.
3
Моцарелу нарізати шматочками та додати у тісто, висипати шпинат та 50 грамів натертого сиру. Ще раз все змішуємо.
4
Викладаємо тісто у форму для випічки (у нас вона кексова, але підійде будь-яка). Попередньо стінки форми та її дно краще промастити олією (тоненько, використавши кулінарний пензлик).
5
Тепер викладаємо начинку, посоливши та додавши перцю на свій смак. Робимо тоненькі проколи дерев'яною паличкою.
6
Залишилося встановити нашу форму у гарячу піч та дочекатися готовності — це може бути через 30-40 хвилин.
7
Для соусу необхідно завчасно приготувати овочевий бульйон. У каструлі підігріти вершки, додати бульйон та Горгонцолу. Легенько помішуємо соус до готовності.
ПОРАДА: Ви можете зробити як великий пиріг, так і декілька маленьких. Усе залежить від ваших формочок та події, для якої ви готуєте. Соус можете подати як окремо у соусниці, так і змастивши їм пиріг.


© ProCheese. Всі права захищено.