Смачний та поживний, підійде до сніданку чи обіду, стане чудовим перекусом посеред робочого дня. Готується він легко та швидко.
Швидкий та нескладний у приготуванні пиріг має всі шанси стати вашим улюбленцем серед несолодкої випічки. По-перше, він корисний, адже шпинат містить у собі безліч вітамінів, а Моцарелла ді Буфала — багато білку та дуже добре засвоюється. Випікання проходитиме швидко, а підготовчий процес не потребує якихось складних маніпуляцій із продуктами. Подивіться, який красень виходить із тіста, сиру та шпинату!
ІНГРЕДІЄНТИ
на 4-6 персон
Для салату:
- борошно ………………………………………………………………………… 500 г
- дріжджі ………………………………………………………………………..… 7 г
- молоко …………………………………………………………………………… 1 склянка
- сир Моцарела ………………………………………………………………… 250 г
- свіжий або заморожений шпинат ………………………………… 400 г
- оливкова олія ………………………………………………………………… 20 мл
- курячі яйця …………………………………………………………………… 2 шт
- сир Пармеджано Реджано або Грана Падано ………………… 50 г
- сіль та перець за смаком, розмарин.
Для соусу:
- Горгонцола …………………………………………………………………… 50 г
- кулінарні вершки
- овочевий бульйон.
ПРИГОТУВАННЯ
15 хвилин + час на випікання
-
Спочатку треба зробити опару для тіста. До теплого молока додаємо дріжджі, щіпку цукру та солі, трохи борошна. Даємо піднятись. І лише тоді додаємо борошно, трохи олії та яйця. Замішуємо. Зверніть увагу, що борошна треба додавати на око. Консистенція має бути як у дуже густої сметани.
-
Поки тісто відпочиває, потрібно підготувати шпинат. Для цього його треба промити та добре висушити від вологи.
-
Моцарелу нарізати шматочками та додати у тісто, висипати шпинат та 50 грамів натертого сиру. Ще раз все змішуємо.
-
Викладаємо тісто у форму для випічки (у нас вона кексова, але підійде будь-яка). Попередньо стінки форми та її дно краще промастити олією (тоненько, використавши кулінарний пензлик).
-
Тепер викладаємо начинку, посоливши та додавши перцю на свій смак. Робимо тоненькі проколи дерев’яною паличкою.
-
Залишилося встановити нашу форму у гарячу піч та дочекатися готовності — це може бути через 30-40 хвилин.
- Для соусу
Необхідно завчасно приготувати овочевий бульйон. У каструлі підігріти вершки, додати бульйон та Горгонцолу. Легенько помішуємо соус до готовності.
ПОРАДА: ви можете зробити як великий пиріг, так і декілька маленьких. Усе залежить від ваших формочок та події, для якої ви готуєте. Соус можете подати як окремо у соусниці, так і змастивши їм пиріг.
В рецепті використовували:
-
Сир Моцарелла ді Буфала DOP 52%, ТМ Занетті, 125гТовар зі знижкою115.80 грн
-
Сир Грана Падано 32%, ТМ Занетті, тертий, 100г96.54 грн – 107.28 грн