Смачний та поживний, підійде до сніданку чи обіду, стане чудовим перекусом посеред робочого дня. Готується він легко та швидко.

Швидкий та нескладний у приготуванні пиріг має всі шанси стати вашим улюбленцем серед несолодкої випічки. По-перше, він корисний, адже шпинат містить у собі безліч вітамінів, а Моцарелла ді Буфала — багато білку та дуже добре засвоюється. Випікання проходитиме швидко, а підготовчий процес не потребує якихось складних маніпуляцій із продуктами. Подивіться, який красень виходить із тіста, сиру та шпинату!

ІНГРЕДІЄНТИ

на 4-6 персон

Для салату:

  • борошно ………………………………………………………………………… 500 г
  • дріжджі ………………………………………………………………………..… 7 г
  • молоко …………………………………………………………………………… 1 склянка
  • сир Моцарела ………………………………………………………………… 250 г
  • свіжий або заморожений шпинат ………………………………… 400 г
  • оливкова олія ………………………………………………………………… 20 мл
  • курячі яйця …………………………………………………………………… 2 шт
  • сир Пармеджано Реджано або Грана Падано ………………… 50 г
  • сіль та перець за смаком, розмарин.

Для соусу:

  • Горгонцола …………………………………………………………………… 50 г
  • кулінарні вершки
  • овочевий бульйон.

ПРИГОТУВАННЯ

15 хвилин + час на випікання

  1. Спочатку треба зробити опару для тіста. До теплого молока додаємо дріжджі, щіпку цукру та солі, трохи борошна. Даємо піднятись. І лише тоді додаємо борошно, трохи олії та яйця. Замішуємо. Зверніть увагу, що борошна треба додавати на око. Консистенція має бути як у дуже густої сметани.

  2. Поки тісто відпочиває, потрібно підготувати шпинат. Для цього його треба промити та добре висушити від вологи.

  3. Моцарелу нарізати шматочками та додати у тісто, висипати шпинат та 50 грамів натертого сиру. Ще раз все змішуємо.

  4. Викладаємо тісто у форму для випічки (у нас вона кексова, але підійде будь-яка). Попередньо стінки форми та її дно краще промастити олією (тоненько, використавши кулінарний пензлик).

  5. Тепер викладаємо начинку, посоливши та додавши перцю на свій смак. Робимо тоненькі проколи дерев’яною паличкою.

  6. Залишилося встановити нашу форму у гарячу піч та дочекатися готовності — це може бути через 30-40 хвилин.

  7. Для соусу

    Необхідно завчасно приготувати овочевий бульйон. У каструлі підігріти вершки, додати бульйон та Горгонцолу. Легенько помішуємо соус до готовності.

ПОРАДА: ви можете зробити як великий пиріг, так і декілька маленьких. Усе залежить від ваших формочок та події, для якої ви готуєте. Соус можете подати як окремо у соусниці, так і змастивши їм пиріг.

В рецепті використовували:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *