Рецепт

Пиріг з шпинатом, Моцарелою і соусом з Горгонзоли

Смачний та поживний, підійде до сніданку чи обіду, стане чудовим перекусом посеред робочого дня. Готується він легко та швидко.
Швидкий та нескладний у приготуванні пиріг має всі шанси стати вашим улюбленцем серед несолодкої випічки. По-перше, він корисний, адже шпинат містить у собі безліч вітамінів, а Моцарела — багато білку та дуже добре засвоюється. Випікання проходитиме швидко, а підготовчий процес не потребує якихось складних маніпуляцій із продуктами. Подивіться, який красень виходить із тіста, сиру та шпинату!
Салат підійде для обіду, вечері та навіть сніданку!

ІНГРЕДІЄНТИ
на 4-6 персон
Для салату:
борошно
500 г
дріжджі
7 г
молоко
1 склянка
сир Моцарела
250 г
свіжий або заморожений шпинат
400 г
оливкова олія
20 мл
курячі яйця
2 шт.
сир Пармеджано Реджано або Грана Падано
50 г
сіль та перець за смаком, розмарин.
Для соусу:
Горгонцола
50 г
кулінарні вершки
овочевий бульйон.
ПРИГОТУВАННЯ
15 хвилин + час на випікання
1
Спочатку треба зробити опару для тіста. До теплого молока додаємо дріжджі, щіпку цукру та солі, трохи борошна. Даємо піднятись. І лише тоді додаємо борошно, трохи олії та яйця. Замішуємо. Зверніть увагу, що борошна треба додавати на око. Консистенція має бути як у дуже густої сметани.
2
Поки тісто відпочиває, потрібно підготувати шпинат. Для цього його треба промити та добре висушити від вологи.
3
Моцарелу нарізати шматочками та додати у тісто, висипати шпинат та 50 грамів натертого сиру. Ще раз все змішуємо.
4
Викладаємо тісто у форму для випічки (у нас вона кексова, але підійде будь-яка). Попередньо стінки форми та її дно краще промастити олією (тоненько, використавши кулінарний пензлик).
5
Тепер викладаємо начинку, посоливши та додавши перцю на свій смак. Робимо тоненькі проколи дерев'яною паличкою.
6
Залишилося встановити нашу форму у гарячу піч та дочекатися готовності — це може бути через 30-40 хвилин.
7
Для соусу необхідно завчасно приготувати овочевий бульйон. У каструлі підігріти вершки, додати бульйон та Горгонцолу. Легенько помішуємо соус до готовності.
ПОРАДА: ви можете зробити як великий пиріг, так і декілька маленьких. Усе залежить від ваших формочок та події, для якої ви готуєте. Соус можете подати як окремо у соусниці, так і змастивши їм пиріг.

АВТОР
ОКСАНА ЧЕРНОВА
Лектор академії, сирний експерт, ідейний надихач спільноти ProCheese
Похожие статьи
Хочете бути в курсі нових подій?
Підпишіться на нас у соцмережах!