Цього року Великдень буде дійсно особливим. Дзвони доведеться слухати через динаміки телевізорів або колонок, а вітати святкове сонячне проміння — виключно на балконі.

Проте кулінарні традиції світлого дня Воскресіння залишаються доступними на будь-якій кухні у кожній родині. Тож для незвичайного Великодня пропонуємо приготувати вам незвичайну паску, яка точно подарує святковий настрій вашим друзям чи близьким — одним словом, усім тим, хто залишився із вами пліч-о-пліч на самоізоляції.

Паска, в основі якої — не тісто, а ніжний сир Philadelphia, готується легко та швидко. Тож процес буде максимально приємним.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • крем-сиру Philadelphia Original……………………………………… 500 г.
  • вершків …………………………………………………………………………… 200 мл
  • пісочного печива ………………………………………………,…………… 100 г.
  • цукрової пудри ……………………………………………..………………… 100 г.
  • вершкового масла …………………………………………………………… 50 г.
  • желатину ………………………………………………………………………… 10 г.
  • ванільного цукру ……………………………..……………………………… 1 ст. ложка
  • лимонної цедри …………………………………………………………… 1 ст. ложка

ПРИГОТУВАННЯ

45 хвилин + час на охолодження

  1. Для початку приготуємо “фундамент” нашої незвичайної сирної паски. Подрібнюємо печиво до стану великих крихт. Для цього можна скористатися будь-яким зручним для вас кухонним “інструментом” — виделкою, качалкою, блендером.

  2. Змішуємо подрібнене печиво з підігрітим вершковим маслом і перекладаємо готову масу у формочку для паски.

  3. Важливо “вдавити” печиво у формочку чимось важким — склянкою або чашкою, наприклад. Ставимо наш “фундамент” у холодильник ставати цупкішим.

  4. Для приготування самої паски для початку в окремому посуді на невеликому вогні підігріваємо вершки.

  5. Додаємо ванільний цукор та желатин — перемішуємо, поки все не розчиниться.

  6. Після усіх цих процедур залишаємо наші вершки охолоджуватися.

  7. В окремій тарілці змішуємо до однорідної маси крем-сир (кімнатної температури), лимонну цедру та цукрову пудру.

  8. Через ситце, аби уникнути небажаних крупинок, додаємо до сиру вершки з желатином. Змішуємо усе до однорідної маси.

  9. Перекладаємо утворену основу поверх “фундаменту” та відправляємо у холодильник на 3-4 години.

  10. Прикрашаємо нашу паску за смаком та подаємо на святковий стіл.

ПОРАДА: знамениту “шапочку” з глазурі можна замінити розтопленим шоколадом або карамеллю, а зверху прикрасити горіхами, поп-корном або кольоровими цукерками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *