Рецепт

Незвичайна страва у незвичайний Великдень: Паска з крем-сиру Philadelphia

Цього року Великдень буде дійсно особливим. Дзвони доведеться слухати через динаміки телевізорів або колонок, а вітати святкове сонячне проміння — виключно на балконі.
Проте кулінарні традиції світлого дня Воскресіння залишаються доступними на будь-якій кухні у кожній родині. Тож для незвичайного Великодня пропонуємо приготувати вам незвичайну паску, яка точно подарує святковий настрій вашим друзям чи близьким — одним словом, усім тим, хто залишився із вами пліч-о-пліч на самоізоляції.

Салат підійде для обіду, вечері та навіть сніданку!
Паска, в основі якої — не тісто, а ніжний сир Philadelphia, готується легко та швидко. Тож процес буде максимально приємним.
ІНГРЕДІЄНТИ
на одну паску
крем-сиру Philadelphia Original
500 г.
вершків
200 мл
пісочного печива
100 г.
цукрової пудри
100 г.
вершкового масла
50 г.
желатину
10 г.
ванільного цукру
1 ст. ложка
лимонної цедри
1 ст. ложка
шоколад, карамель, горішки
для декору.
ПРИГОТУВАННЯ
45 хвилин + час на охолодження
1
Для початку приготуємо "фундамент" нашої незвичайної сирної паски. Подрібнюємо печиво до стану великих крихт. Для цього можна скористатися будь-яким зручним для вас кухонним "інструментом" — виделкою, качалкою, блендером.
2
Змішуємо подрібнене печиво з підігрітим вершковим маслом і перекладаємо готову масу у формочку для паски.
3
Важливо "вдавити" печиво у формочку чимось важким — склянкою або чашкою, наприклад. Ставимо наш "фундамент" у холодильник ставати цупкішим.
4
Для приготування самої паски для початку в окремому посуді на невеликому вогні підігріваємо вершки.
5
Додаємо ванільний цукор та желатин — перемішуємо, поки все не розчиниться.
6
Після усіх цих процедур залишаємо наші вершки охолоджуватися.
7
В окремій тарілці змішуємо до однорідної маси крем-сир (кімнатної температури), лимонну цедру та цукрову пудру.
8
Через ситце, аби уникнути небажаних крупинок, додаємо до сиру вершки з желатином. Змішуємо усе до однорідної маси.
9
Перекладаємо утворену основу поверх "фундаменту" та відправляємо у холодильник на 3-4 години.
10
Прикрашаємо нашу паску за смаком та подаємо на святковий стіл.
ПОРАДА: знамениту "шапочку" з глазурі можна замінити розтопленим шоколадом або карамеллю, а зверху прикрасити горіхами, поп-корном або кольоровими цукерками.

Похожие статьи
Хочете бути в курсі нових подій?
Підпишіться на нас у соцмережах!