Нетиповий представник сирів із білою пліснявою — Тріпл Крем. Я назвала його нетиповим, бо при згадуванні про сири з білою пліснявою, спадають на думку звичні Брі та Камамбер.

Тріпл Крем виглядає дещо по-іншому. Він схожий на малесенький вершковий тортик, та і смакує він, ніби справжнє вершкове морозиво🍦 У його ароматі ви можете вловити приємні нотки ванілі.

Якщо вже я згадала про тортик, то доречно уточнити, що нарізається 🔪Тріпл Крем по принципу, як нарізають торт: спочатку навпіл, потім на 4 частини, потім на 8, за необхідності.

Окремо хочу виділити текстуру сирного тіста, яка славиться своєю вершковістю, бо при виробництві в сирне тісто вершки додають тричі. Дозрівший сир має однорідну та не дуже текучу текстуру, за рахунок високого вмісту жиру. Більш молодий сир має всередині творожистий прошарок, який із часом (зазвичай за тиждень) набуває однорідної текстури.

Цікавий факт: сир Тріпл Крем раніше вважали їжею багатих. Такі люди могли дозволити собі багато їжі, тому часто вони були досить повними. Отож, Тріпм Крем на основі потрійних вершків був шляхом до багатства, принаймні зовнішнього 😆

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *