Усі, хто знайомий зі мною, знають, що я не поціновувач солодкого. Але, як би там не було, у кожного правила чи звички є виняток.

Саме тому, повернувшись зі своєї робочої поїздки до Італії, вирішила розповісти вам про одне із моїх найулюбленіших вин, яке, власне, і потрапило в категорію «винятків», оскільки воно солодке. А моя любов до літа завжди асоціативно пов’язувалась із мускатним солодкуватим італійським вином Москато д’Асті.

А тепер трішки детальніше

Тяжко не закохатися в Москато д’Асті. Це ароматне солодке біле італійське вино, що прийшлося до смаку багатьом любителям вина. Чому? Усе просто: його дуже легко пити! У ньому мало алкоголю й це вино завжди викликає приємну усмішку і відчуття ніжності при першому ж дотику. Це все не просто так! Москато д’Асті має вищу категорію вин Італії згідно класифікації DOCG і виготовляється із Москато Б’янко (він же Мускат Блан і Петітс Грейнс) — сорт винограду, котрий майже на 1000 років старший за Каберне Совіньйон.

Смак Москато д’Асті

Тут просто цілий вибух солодкості літа: починається від солодкого аромату персиків, свіжого солодкого винограду, квітів апельсину та лимонів Мейєра й закінчуючи солодкістю пелюсток троянди. Смак дуже яскравий і насичений, відчувається на язиці через кислотність і вуглекислий газ.

За своїм стилем належить до напівігристих вин (по-італійськи frizzante), створюючи враження просто злегка солодкого вина.

Москато д’Асті — важливе італійське вино.

Москато д’Асті — було класифіковане як DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita) в 1993 році. Статус DOCG підтверджує, що вино виготовляють у визначеному місці й за визначеною рецептурою, використовуючи класичний італійський виноград. Загалом у Італії всього 73 вина з позначкою DOCG.

Тож, якщо вам хочеться відчути легкість і літній настрій — візьміть пляшечку холодного Москато разом із твердим сиром Грана Падано або Пекоріно, впевнена, що смак і відчуття ви запам’ятаєте назавжди.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.