Той випадок, коли, просто дивлячись на фото, відчуваю смак і аромат незрівнянного сиру Лангр ❤️. Він несумнівно заслуговує на те, щоб ви його пізнали краще!

Найперше, що кидається у вічі — скоринка. Своєю красою вона завдячує Brevibacterium linens (про які я нещодавно писала у своєму словнику📚), що надають їй особливого кольору і аромату. А що найцікавіше, то при афінажі Лангру використовують бренді Марк де Бургунь.


Далі звертаємо увагу на текстуру сирного тіста. Коли сир ще недостатньо визрів, то всередині можемо побачити творожисту серцевину. А чим витриманіший сир, тим тісто від скоринки м’якше і кремовіше. В кінці 6-го тижня витримки тісто стає зовсім кремовим всередині.


Переходимо до поєднань. Впевнена, що ця частина цікавить вас найбільше) Сир Лангр смакує з сухофруктами, горіхами і свіжими фруктами та ягодами. А із алкоголю краще обирати ігристі вина або ж бренді.


Тут до речі, гріх не згадати про варіант унікальної подачі цього сиру: за півгодини до споживання налийте ігристе вино або бренді у виямку зверху і залиште настоюватись. Сир насичиться напоєм і заграє новими смаками!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.