Розкажемо про найцікавіші факти та відкриємо разом з вами Німеччину через її сирну тарілку.

Батьківщина видатних філософів та композиторів, найпопулярніших пивних фестивалів, величних замків та якісних автомобілів. Можливо вас це здивує, але Німеччина є однією з найцікавіших країн неймовірної сирної культури. На її унікальність та різноманіття безумовно вплинули особливі кулінарні традиції та багата історична спадщина. Розкажемо про найцікавіші факти та відкриємо разом з вами Німеччину через її сирну тарілку.

  • Європейський сирний центр знаходиться у Німеччині в місті Ганновер.«Романтичним промисловий регіон Ганновера, де знаходиться сирний центр, не назвати – зізнається куратор центру Катрін Хойер (Katrin Heuer), – але коли люди потрапляють до нас, вони втрачають мову”. Центр називають “сирним Діснейлендом”. Це і музей, і центр навчання, і Мекка для гурманів.»
  • Один зі специфічних видів сиру, який там виготовляється – Мільбенкезе (Milbenkase). Технологія його виробництва може налякати: в сирну масу додають пилових кліщів, які виділяють сприяючий дозріванню ензим. Мільбенкезе готовий до вживання, коли стане зморщеною темною грудочкою.
  • Німецький сир Тільзітер, який з’явився у ХІХ ст. у прусському місті Тільзіт, став праобразом виробництва знайомого в пострадянських країнах сиру типу «російський».
  • Сир, жирність якого менше 1% існує! Харцський – таку назву має цей особливий сир, який виробляється зі знежиреної сировини. Дозрівання відбувається за допомогою мікроорганізмів, які наносять на поверхню сирної заготовки. Він і виглядає, і смакує незвично: напівпрозорий, округлий або рулетоподібний, інтенсивність смаку залежить від виду та витримки, більш зрілим сортам притаманний гострий специфічний аромат. Рекомендований до дієтичного та корисного харчування.
  • У складі багатьох німецьких сирів та страв часто можна зустріти велику кількість кмину, або часнику, зелені та цибулі.
  • На сьогодні Німеччина може похвалитися чотирма сортами, яким присвоєно найменування за походженням (Appellation d’Origine Contrôlée – AOC). Для порівняння: в Швейцарії таких 11 сортів, у Франції – 42, в Італії – 31.
  • В Німеччині полюбляють всілякі закуски та намазки до пива. Як приклад, обацда (Obatzter) – дуже ситна баварська сирна паста. Готується з витриманого сиру камамбер, який нарізають і пресують, додають вершкове масло або м’який сир та трави. Іноді навіть пиво додають у невеликій кількісті. Потім туди додають дрібно порубаний лук, перець, кмин, паприку.

Спеціально до теми німецької сирної культури ми хотіли б додати вам естетичного та смакового різноманіття. Ось така вийшла неймовірно смачна та яскрава німецька сирна тарілка, яка зможе надихнути вас на власні творчі експерименти у подачі. До її складу обрали особливих представників, які виготовляються саме у Німеччині: сир з комбінованою пліснявою Баварія блу, з благородною блакитною – Еделпілц та крем-сир Філадельфія.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *