11 квітня Міжнародний День фондю. Ця страва з розплавленого сиру підкорила серця багатьох людей по всьому світу. Пропонуємо дієві поради, як та з чим спробувати це сирне задоволення.

Найпопулярніша версія виникнення – винахідливість пастухів, що пасли корів в Альпах. Тому Швейцарці вважають фондю одним з унікальних явищ своєї національної кухні. Сьогодні відомо багато його варіантів: овочевий, м’ясний, рибний та шоколадний. Та все ж популярність сирного фондю вони не затьмарили й досі.

Класичний рецепт швейцарського фондю – це поєднання напівтвердих гірських сирів, білого вина, мускатного горіха і часнику. Сири обирають частіше локально популярні. У Швейцарії це Грюєйр, Раклет, Апенцеллер, Тет-де-Муан, Емменталлер. В інших країнах додають ще Комте, Чеддар або Гауду.

ДЛЯ ЛАСУВАННЯ З ФОНДЮ ПРОПОНУЄМО ОБИРАТИ: помідори черрі, або шматочки інших свіжих овочів, грильований бекон, солоні огірки, відварену або печену картоплю, свіжий або підсмажений хліб за смаком, нарізані кубиками яблука.

ТРИ ПОРАДИ, ЩОБ ПРИГОТУВАТИ ІДЕАЛЬНЕ ФОНДЮ

  1. Сир та вино мають бути якісними та справжніми, щоб готова страва мала той самий «вау -ефект». Обов’язково врахуйте, що основою має бути сир з перелічених вище, і лише до нього додаються інші види.

  2. Сир треба дрібно потерти, так він буде м’яко танути та швидко плавитися. Не забутьте додати кукурудзяний крохмаль, щоб отримати потрібну густу консистенцію фондю.

  3. Не забутьте додати кукурудзяний крохмаль, щоб отримати потрібну густу консистенцію фондю.

Якщо ви турбуєтесь, що не знайдете спеціальних сирів, не варто цього робити. Сьогодні можна купити вже готову суміш для приготування фондю, дякуючи кмітливим виробникам. Фондю може стати неочікуваною закускою на будь-якій вечірці. Тож не забудьте зберегти собі ці поради до травневих пікніків 😉

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *