Зігрітись в теплій компанії та приготувати дещо смачне – обов’язкові плани на осінні вихідні. Уявімо теплий домашній обід, де пахне суцвіттям ароматів різних страв. А представляєте, як пахне сирний соус? А як він смакує! Соуси з блакитною пліснявою – це те, що ви неодмінно маєте спробувати цієї осені.
А ми приготували ніжні курячі скибочки у соусі з пікантного сиру – Бергадер Еделпілц та грибами.
ІНГРЕДІЄНТИ
на 2-3 персони
- цибуля-порей ……………………………………………………………… 1 головка
- вершкове масло …………………………………………………..……… 1 ст.л.
- курячий бульйон ……………………………………………………..… 350 мл
- кулінарні вершки ……………………………………………………… 60 г
- сир з блакитною пліснявою Бергадер Еделпілц ………… 80 г
- кукурудзяний крохмаль …………………………………………… 1 ч.л.
- сіль …………………………………………………………………………… за смаком
- улюблені гриби ………………………………………………………… 100 г
- олія …………………………………………………………………………… 2 ст.л.
- курячі грудки без шкірки ………………………………………… 4 шт
- мелений чорний та каєнський ………………………………… 1 щіпка
- цедра лимона …………………………………………………………… 1 ч.л.
- петрушка ……………………………………………………………….… для прикраси
ПРИГОТУВАННЯ
30 хвилин
-
Почнемо з цибулі–порей. Її необхідно промити та очистити від зайвого. Білу її частинку тоненько нарізати і пасерувати на слабкому вогні з вершковим маслом. Як тільки цибуля набуває напівпрозорого стану —заливаємо її бульйоном та залишаємо на 15 хвилин не доводячи до кипіння.
-
До цибулевого бульйону додамо ароматний сир Бергадер Еделпілц, вершки та збиваємо блендером усю массу до однорідного стану. Щоб згустити консистенцію, до соусу можна додати розведений у холодній воді кукурудзяний крохмаль.
-
Залишки цибулі–порей нарізаємо кільцями, бланшуємо та залишаємо доходити у сковорідці.
-
На черзі гриби: їх очистити та подрібнити на невеликі шматочки. На сковорідку додати 1 ч.л. олії та смажити протягом 2 хвилин на середньому вогні.
-
Курячі грудки нарізати на скибочки середнього розміру та обсмажити в олії з кожної сторони до появи золотистого кольору.
-
Саме час поєднати всі інгредієнти нашої ароматної страви! Додаємо до сирного соусу курку, цибулю–порей та гриби.
-
Все приправляємо сіллю, лимонною цедрою, чорним та каєнським перцем на око.
ПОРАДА: Якщо хочете зробити страву більш ситною, можна поєднати курку з грибами і сирним соусом разом з тальятелле або спагетті.
ProCheese бажає вам смачних творчих експериментів!
У РЕЦЕПТІ ВИКОРИСТОВУВАЛИ:

Сир Бергадер Еделпілц 50%, ТМ Бергадер, 100г
М’який сир із блакитною пліснявою.
Молоко: коров’яче пастеризоване.
Скоринка: поверхня сиру сіруватого кольору з темно-зеленим відтінком.
Текстура сирного тіста: крихка, пухка, злегка волога, біло-жовтого кольору.
Аромат: пікантний, насичений, дещо гострий.
Смак: інтенсивно-солоний, досить пряний, завдяки пліснявим культурам.