Зігрітись в теплій компанії та приготувати дещо смачне – обов’язкові плани на осінні вихідні. Уявімо теплий домашній обід, де пахне суцвіттям ароматів різних страв. А представляєте, як пахне сирний соус? А як він смакує! Соуси з блакитною пліснявою – це те, що ви неодмінно маєте спробувати цієї осені.

А ми приготували ніжні курячі скибочки у соусі з пікантного сиру – Бергадер Еделпілц та грибами.

ІНГРЕДІЄНТИ

на 2-3 персони

  • цибуля-порей ……………………………………………………………… 1 головка
  • вершкове масло …………………………………………………..……… 1 ст.л.
  • курячий бульйон ……………………………………………………..… 350 мл
  • кулінарні вершки ……………………………………………………… 60 г
  • сир з блакитною пліснявою Бергадер Еделпілц ………… 80 г
  • кукурудзяний крохмаль …………………………………………… 1 ч.л.
  • сіль …………………………………………………………………………… за смаком
  • улюблені гриби ………………………………………………………… 100 г
  • олія …………………………………………………………………………… 2 ст.л.
  • курячі грудки без шкірки ………………………………………… 4 шт
  • мелений чорний та каєнський ………………………………… 1 щіпка
  • цедра лимона …………………………………………………………… 1 ч.л.
  • петрушка ……………………………………………………………….… для прикраси

ПРИГОТУВАННЯ

30 хвилин

  1. Почнемо з цибулі–порей. Її необхідно промити та очистити від зайвого. Білу її частинку тоненько нарізати і пасерувати на слабкому вогні з вершковим маслом. Як тільки цибуля набуває напівпрозорого стану —заливаємо її бульйоном та залишаємо на 15 хвилин не доводячи до кипіння.

  2. До цибулевого бульйону додамо ароматний сир Бергадер Еделпілц, вершки та збиваємо блендером усю массу до однорідного стану. Щоб згустити консистенцію, до соусу можна додати розведений у холодній воді кукурудзяний крохмаль.

  3. Залишки цибулі–порей нарізаємо кільцями, бланшуємо та залишаємо доходити у сковорідці.

  4. На черзі гриби: їх очистити та подрібнити на невеликі шматочки. На сковорідку додати 1 ч.л. олії та смажити протягом 2 хвилин на середньому вогні.

  5. Курячі грудки нарізати на скибочки середнього розміру та обсмажити в олії з кожної сторони до появи золотистого кольору.

  6. Саме час поєднати всі інгредієнти нашої ароматної страви! Додаємо до сирного соусу курку, цибулю–порей та гриби.

  7. Все приправляємо сіллю, лимонною цедрою, чорним та каєнським перцем на око.

ПОРАДА: Якщо хочете зробити страву більш ситною, можна поєднати курку з грибами і сирним соусом разом з тальятелле або спагетті.

ProCheese бажає вам смачних творчих експериментів!

У РЕЦЕПТІ ВИКОРИСТОВУВАЛИ:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *