Соковите запечене м’ясо в дуеті із ніжним альпійським сиром — неповторна комбінація смаку для вашої вечері. Пропоную вам за декілька хвилин створити дуже смачну страву. Запечене м’ясо не лише легке у приготуванні, а й корисне, адже зберігає усі свої важливі мікроелементи.

Альпійські сири чудово плавляться і дарують м’ясу фруктово-пряний аромат та смак, а вам — незабутній вечір у колі друзів. Тож, розпочнемо нашу кулінарну магію!

ІНГРЕДІЄНТИ

на п’ять персон

  • урячих або індичих грудок ……………………………………………………..………… 5 шт.
  • сиру з білою пліснявою для начинки (я використовували Брі) ………… 200 г.
  • витриманого альпійського сиру (я використовувала Комте) …………… 200 г
  • діжонської гірчиці …………………………………………………………………………… 1 баночка
  • букетик петрушки
  • сіль та перець …………………………………………………………………………… за смаком

ПРИГОТУВАННЯ

35 хвилин

  1. Перший етап — підготовка. Промиваємо грудинку та розрізаємо вздовж невелику “кишеню”, всередину якої заховаємо сир.

  2. М’ясо натираємо сіллю та перцем за смаком.

  3. Всередину “кишені” кладемо сир з білою пліснявою. Найкраще на роль “начинки” підійде саме Брі, адже трикутник товщиною 0,5 см ідеально сховається в грудці.

  4. Натираємо грудинки густим шаром гірчиці з усіх сторін та посипаємо зверху тертим альпійським сиром.

  5. Додамо декілька крапель оливкової олії на кожен шматок, кладемо м’ясо в рукав для запікання і відправляємо в духовку до повного приготування.

  6. Прикрашаємо петрушкою та подаємо на стіл зголоднілим гостям.

ПОРАДА: В якості гарніра найкраще підійде запечена у вершковому маслі картопля.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *