Соковите запечене м’ясо в дуеті із ніжним альпійським сиром — неповторна комбінація смаку для вашої вечері. Пропоную вам за декілька хвилин створити дуже смачну страву. Запечене м’ясо не лише легке у приготуванні, а й корисне, адже зберігає усі свої важливі мікроелементи.
Альпійські сири чудово плавляться і дарують м’ясу фруктово-пряний аромат та смак, а вам — незабутній вечір у колі друзів. Тож, розпочнемо нашу кулінарну магію!
ІНГРЕДІЄНТИ
на п’ять персон
- курячих або індичих грудок ……………………………………………………..………… 5 шт.
- сиру з білою пліснявою для начинки (я використовували сир Брі) ………… 200 г.
- витриманого альпійського сиру (я використовувала Комте) …………… 200 г
- діжонської гірчиці …………………………………………………………………………… 1 баночка
- букетик петрушки
- сіль та перець …………………………………………………………………………… за смаком
ПРИГОТУВАННЯ
35 хвилин
-
Перший етап — підготовка. Промиваємо грудинку та розрізаємо вздовж невелику “кишеню”, всередину якої заховаємо сир.
-
М’ясо натираємо сіллю та перцем за смаком.
-
Всередину “кишені” кладемо сир з білою пліснявою. Найкраще на роль “начинки” підійде саме Брі, адже трикутник товщиною 0,5 см ідеально сховається в грудці.
-
Натираємо грудинки густим шаром гірчиці з усіх сторін та посипаємо зверху тертим альпійським сиром.
-
Додамо декілька крапель оливкової олії на кожен шматок, кладемо м’ясо в рукав для запікання і відправляємо в духовку до повного приготування.
-
Прикрашаємо петрушкою та подаємо на стіл зголоднілим гостям.







ПОРАДА: В якості гарніра найкраще підійде запечена у вершковому маслі картопля.
-
Сир Брі 60%, ТМ Канторель, 1,0-1,3кг571.50 грн – 601.56 грн