Рецепт

Крем-суп з сиром Грюєр

Спільнота ProCheese радить спробувати смачний сирний суп з перепелиними яйцями та нутом. Основним інгредієнтом буде швейцарський ароматний сир Грюєр.
Що може асоціюватись з відчуттям ситості та тепла взимку, як не суп? Прості страви ми на ProCheese готуємо рідко, а якщо і готуємо — вони завжди чимось особливі. Цей суп буде вишуканим, і легко стане прикрасою до якогось особливого приводу. Основний інгредієнт — швейцарський сир Грюєр, про який ми вже писали раніше. Приступаємо негайно до приготування!
ІНГРЕДІЄНТИ
на дві персони
сиру Грюєр
100 г
молока
150 г
овочевого бульйону
350 г
перепелиних яєць
12 шт
сирої ріпи
150 г
пластівців мигдалю
50 г
білий винний оцет, кухонна сіль,
оливкова олія першого віджиму
відварений нут, розмарин



на око.
ПРИГОТУВАННЯ
50 хвилин
1
ОСНОВА: сир нарізаємо тоненькими шматочками або натираємо на терці. На водяній бані розтоплюємо сир, молоко та бульйон, помішуючи усе вінчиком та роблячи однорідну гладку текстуру.
2
ЯЙЦЯ-ПАШОТ: як тільки вода закипить, створіть вир ложкою або вінчиком, вбийте яйце всередину. Залиште його готуватися так, щоб білок згорнувся, а жовток всередині залишився напіврідким. Використовуйте ківш, щоб витягти яйця-пашот з води не пошкодивши. Відкладіть їх в тепле місце.
ПОРАДА: щоб приготувати смачні яйця пашот, рівень кислотності води має бути 5%. Це означає 50 мл кислоти на кожен 1 літр води. Оцет додаємо у киплячу воду.
3
РІПА: почистіть ріпу та промийте, а потім варіть протягом 3 хвилин. На сильному вогні обсмажте ії з додаванням невеликої кількості олії, солі та перцю. Відкладіть.
4
НУТ: попередньо відваріть нут та дайте йому підсохнути. Після підсмажте з розмарином на оливковій олії та дайте підрум'янитися до світло-коричневого кольору. Використовуйте кришку, щоб уникнути розбризкування.
5
МИГДАЛЬ: обсмажте мигдалеві пластівці на середньому вогні до золотистого кольору.
ЯК ПОДАВАТИ
У тарілку викласти нут з розмарином, полити сирною масою та додати ріпу. Викласти яйця-пашот та полити трохи оливковою олією. Прикрасити усе смаженими пластівцями мигдалю та чорним перцем. І от маємо вишуканий густий суп зі швейцарським сиром.

Також, читайте, які соуси можна приготувати з сиром Грюєр — "Сирний соус: 3 рецепти з Грюєром на будь-який смак".

Похожие статьи
Хочете бути в курсі нових подій?
Підпишіться на нас у соцмережах!