Рецепт

Готуємо качку з сиром Bavaria blu для друзів

Любителям сирів з блакитною пліснявою присвячується!
Цей рецепт порадує вас своєю теплотою, яка буде зовсім не зайвою в осінню холодну погоду. Родзиночкою страви я обрала німецький сир з двома видами плісняви — Bavaria blu. Зазвичай саме з нього рекомендують знайомитися з пліснявими сирами.

І так, готуємо качку під соусом з ніжною Bavaria blu. Результат ви бачите на фото, а от процес опишу детальніше.
Качка під соусом з ніжною Bavaria blu від Оксани Чернової

ІНГРЕДІЄНТИ
на 6 персон
філе качиної грудки
4 шт
оливкова олія
40 г
густий соус бальзамік
40 г
сир Bavaria blu
1 упаковка
вершкове масло
20 г
розмарин
2 гілочки
часник
пару зубчиків
гуакамоле
100 г
сіль, перець
за смаком.
ПРИГОТУВАННЯ
55 хвилин
1
Заздалегідь треба приготувати гуакомоле за стандартним рецептом, без додавання червоного перцю.
2
Взяти 6 качиних грудок — друзів у мене багато :) Обсмажити їх приблизно 3-4 секунди з кожного боку на сковорідці-гриль у вершковому маслі, щоб вийшла гарна скоринка.
3
Потім скласти в форму для запікання так, щоб вони щільно прилягали одна до одної. Посолити, поперчити, зверху покласти дві гілочки розмарину для аромату, і посипати дрібно нарізаним зубчиком часнику.
4
У склянці змішати 60 гр. води, 40 гр. оливкової олії, 40 гр. густого соусу бальзамік і залити цією сумішшю качку.
5
Прогріти духовку заздалегідь до 200 градусів, і запікати усе 20-25 хвилин.
6
Готові грудки дістати щипцями, викласти на тарілку і нарізати на шматочки.
7
Качині грудки полити соусом, який залишився після випікання качки і поруч покласти гуакомоле.
8
Готову страву обов'язково прикрасити шматочками Bavaria blu, яка додає вершкової ніжності нашій страві.
ПОРАДА: При бажанні можна доповнити обід келихом червоного португальського вина.
Гарного вам осіннього настрою!

АВТОР
ОКСАНА ЧЕРНОВА
Тренерка ProCheese Academy, сирна експертка, мандрівниця та ідейна натхненниця спільноти ProCheese.
Похожие статьи
Хочете бути в курсі нових подій?
Підпишіться на нас у соцмережах!