Італійські сири, безумовно, заслуговують на те, щоб опинитися у центрі уваги.
Разом з Оксаною Черновою вчимось складати сирну тарілку із застосуванням п’яти відомих оригінальних сирів. Також прикрасимо усе смачними тематичними додатками: салямі, прошуто, хлібом, овочами та оливками із пряними травами. Все це робиться швидко, а результатом стане не тільки смакове, а й естетичне задоволення. Починаймо!
ІНГРЕДІЄНТИ
Ось що знадобиться для створення сирної тарілки по-італійськи:
- Буррати …………………………………………………………………………..… 1 мішечок
- підкопчена Качота ………………………………………………………….… 100 г
- Горгонцоли та Грана Паданопо ……………………………………….… 50 г
- Пекоріно Романо ………………………………………………………………………….… 70 г
- рукола та базилік ……………………………………………………………… по одному пучку
- житні тости …………………………………………………………………… 5-6 шт
- італійська салямі ……………………………………………………….…… 50-70 г
- прошуто …………………………………………………………………………… 50 г
- маслини або оливки без кісточок ……………………………….…… за смаком
- невеликі огірки ………………………………………………………………… 2 шт
- молоді морквини …………………………………………………………..… 2 шт
- чері …………………………………………………………………………………… 100 г
- оливкова олія, бальзаміко та часниковий соус ……………..… по 50 г
ФОРМУВАННЯ
15 хвилин | 5-6 персон
-
Візьміть велику круглу тарілку (28-30 см діаметру). Розкладіть посередині вимиту та просушену руколу, а на неї викладіть мішечок Буррати. Розріжте її на 4-6 частин.
-
Промінцями від центру до країв тарілки викладіть сири: Грана Падано, Качота, Горгонцола та Пекоріно. Наріжте сири невеличкими кубиками або ж іншими шматочками.
-
Тепер потрібно зробити «гніздечки» з прошуто: візьміть м’ясний слайс, скрутіть його, а посередині прилаштуйте оливку. Готово! Розкладіть їх навпроти, з двох боків нашої тарілки.
-
Настала черга тостів з салямі. Невеличкі шматки житнього хліба підсушіть на сухій пательні. Розкладіть на тарілку, а зверху на них викладіть слайси салямі.
-
Залишилося додати овочі: огірки та моркву нарізати довгими брусками, чері промити та викласти у вільні місця тарілки. Прикрасьте все листям ароматного базиліку.
-
У невеличкі ємності (піали чи спеціальні соусники) налийте оливкову олію, бальзаміко та часниковий соус. Додайте до тарілки.
Італійська сирна тарілка особливо смакуватиме разом із сухими білими винами. Збирайте друзів та дивуйте їх вишуканими закусками, що вже підкорили всі континенти. Оригінальні смаки, чудове оформлення – ваша сирна тарілка має всі шанси отримати приз гостьових симпатій!
В рецепті використовували:
-
Сир Пекоріно Романо 36%, ТМ Занетті, 250г306.72 грн – 340.80 грн
-
Сир Грана Падано 32%, ТМ Занетті, 200г205.44 грн – 228.24 грн
-
Сир Горгонзола Балларіні 48%, ТМ Занетті, 150г127.14 грн – 141.24 грн
-
Буррата 50%, ТМ Занетті, 100г109.80 грн