У вихідні дні ми з родиною дуже любимо дивитись фільми. І, звичайно, під час перегляду хочеться чогось смачненького перекусити. У багатьох такий перекус може асоціюватись зі снеками. Але, якщо є натхнення і час, то можна побалувати своїх близьких смачними та соковитими пиріжками з сиром.

Незвичайне поєднання заварного тіста з ніжним картопляним пюре, соковитою курочкою і неймовірним сиром наповнять перегляд фільму надзвичайним смаком.

ІНГРЕДІЄНТИ

Для заварного тіста:

  • масло вершкове ………………………………………………………………. 100 г
  • молоко ………………………………………………………………………………. 200 г
  • борошно …………………………………………………………………………… 400 г

Для начинки:

  • картопля для пюре …………………………………………………………. 4 шт
  • відварене куряче стегно ……………………………………………….. 4 шт
  • сир Емменталь ……………………………………………………………….. 150 г
  • сир Іберіко ……………………………………………………………………….. 150 г
  • яєчний жовток ……………………………………………………………….. 2 шт
  • зелень (я використовувала петрушку) ………………………. за смаком

ПОРАДА: якщо хоче, щоб пиріжки були більш соковитими, використовуйте куряче стегно. Якщо ж більш сухі – філе.

ПРИГОТУВАННЯ

Потріюний час: 60 хвилин – підготовка, 30 хвилин – приготування

Для заварного тіста:

  1. В каструлі нагріваємо суміш масла і молока, але не доводимо до кипіння. Масло має розтопитися.

  2. В цю суміш поступово просіюємо муку, постійно помішуючи.

  3. Виймаємо тісто з каструлі (воно має бути густим та еластичним) та вимішуємо його руками.

  4. Збризкуємо тісто оливковою олією і залишаємо його лежати, поки готуємо продукти для начинки.

Пирожки:

  1. Раскатываем тесто в «колбаски» и разрезаем их на одинаковые кусочки.

  2. Далее раскатываем каждый кусочек отдельно, чтобы получились кружочки толщиной 4-5 мм (можно и тоньше).

  3. Куриное бедро режем маленькими кусочками и отделяем от кости.

  4. Для удобства формирования начинки смешиваем все ингредиенты вместе (картофельное пюре, порезанное куриное бедро, тертый сыр и зелень).

  5. Лепим пирожки в форме полумесяца и выкладываем на противень, застеленный пергаментом.

  6. Смазываем пирожки желтком и отправляем в духовку на 25-30 мин (в зависимости от толщины теста) при температуре 180 градусов.

  7. Подаем горячими к столу и наслаждаемся!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *