У вихідні дні ми з родиною дуже любимо дивитись фільми. І, звичайно, під час перегляду хочеться чогось смачненького перекусити. У багатьох такий перекус може асоціюватись зі снеками. Але, якщо є натхнення і час, то можна побалувати своїх близьких смачними та соковитими пиріжками з сиром.
Незвичайне поєднання заварного тіста з ніжним картопляним пюре, соковитою курочкою і неймовірним сиром наповнять перегляд фільму надзвичайним смаком.
ІНГРЕДІЄНТИ
Для заварного тіста:
- масло вершкове ………………………………………………………………. 100 г
- молоко ………………………………………………………………………………. 200 г
- борошно …………………………………………………………………………… 400 г
Для начинки:
- картопля для пюре …………………………………………………………. 4 шт
- відварене куряче стегно ……………………………………………….. 4 шт
- сир Емменталь ……………………………………………………………….. 150 г
- сир Іберіко ……………………………………………………………………….. 150 г
- яєчний жовток ……………………………………………………………….. 2 шт
- зелень (я використовувала петрушку) ………………………. за смаком
ПОРАДА: якщо хоче, щоб пиріжки були більш соковитими, використовуйте куряче стегно. Якщо ж більш сухі – філе.
ПРИГОТУВАННЯ
Потріюний час: 60 хвилин – підготовка, 30 хвилин – приготування
Для заварного тіста:
-
В каструлі нагріваємо суміш масла і молока, але не доводимо до кипіння. Масло має розтопитися.
-
В цю суміш поступово просіюємо муку, постійно помішуючи.
-
Виймаємо тісто з каструлі (воно має бути густим та еластичним) та вимішуємо його руками.
-
Збризкуємо тісто оливковою олією і залишаємо його лежати, поки готуємо продукти для начинки.
Пирожки:
-
Раскатываем тесто в «колбаски» и разрезаем их на одинаковые кусочки.
-
Далее раскатываем каждый кусочек отдельно, чтобы получились кружочки толщиной 4-5 мм (можно и тоньше).
-
Куриное бедро режем маленькими кусочками и отделяем от кости.
-
Для удобства формирования начинки смешиваем все ингредиенты вместе (картофельное пюре, порезанное куриное бедро, тертый сыр и зелень).
-
Лепим пирожки в форме полумесяца и выкладываем на противень, застеленный пергаментом.
-
Смазываем пирожки желтком и отправляем в духовку на 25-30 мин (в зависимости от толщины теста) при температуре 180 градусов.
-
Подаем горячими к столу и наслаждаемся!