Рецепт

Іспанські пиріжки з сиром від Оксани Чернової

  • /
  • /
У вихідні дні ми з родиною дуже любимо дивитись фільми. І, звичайно, під час перегляду хочеться чогось смачненького перекусити. У багатьох такий перекус може асоціюватись зі снеками. Але, якщо є натхнення і час, то можна побалувати своїх близьких смачними та соковитими пиріжками з сиром.
Незвичайне поєднання заварного тіста з ніжним картопляним пюре, соковитою курочкою і неймовірним сиром наповнять перегляд фільму надзвичайним смаком.

Салат підійде для обіду, вечері та навіть сніданку!
ІНГРЕДІЄНТИ
на 6 порцій
Для заварного тіста:
масло вершкове
100 г
молоко
200 г
борошно
400 г
Для начинки:
картопля для пюре
4 шт
відварене куряче стегно
4 шт
сир Емменталь
150 г
сир Іберіко
150 г
яєчний жовток
2 шт.
зелень (я використовувала петрушку)
за смаком
ПОРАДА: якщо хоче, щоб пиріжки були більш соковитими, використовуйте куряче стегно. Якщо ж більш сухі - філе.
ПРИГОТУВАННЯ
60 хвилин - підготовка, 30 хвилин - приготування
Для заварного тіста:
1
В каструлі нагріваємо суміш масла і молока, але не доводимо до кипіння. Масло має розтопитися.
2
В цю суміш поступово просіюємо муку, постійно помішуючи.
3
Виймаємо тісто з каструлі (воно має бути густим та еластичним) та вимішуємо його руками.
4
Збризкуємо тісто оливковою олією і залишаємо його лежати, поки готуємо продукти для начинки.
Пиріжки:
1
Розкатуємо тісто в «ковбаски» та розрізаємо їх на однакові шматочки.
2
Далі розкатуємо кожен шматочок окремо, щоб вийшли кружочки товщиною 4-5 мм (можна і тонше).
3
Куряче стегно ріжемо маленькими шматочками та відділяємо від кістки.
4
Для зручності формування начинки змішуємо всі інгредієнти разом (картопляне пюре, порізане куряче стегно, тертий сир та зелень).
5
Викладаємо начинку на розкатані кружочки тіста.
6
Ліпимо пиріжки у формі півмісяця і викладаємо на деко, застелене пергаментом.
7
Змащуємо пиріжки жовтком та відправляємо в духовку на 25-30 хв (в залежності від товщини тіста) при температурі 180 градусів.
8
Подаємо гарячими до столу та насолоджуємось!

АВТОР
ОКСАНА ЧЕРНОВА
Тренерка ProCheese Academy, сирна експертка, мандрівниця та ідейна натхненниця спільноти ProCheese.
Похожие статьи
Хочете бути в курсі нових подій?
Підпишіться на нас у соцмережах!