РЕЦЕПТИ

Фокача з томатами та сиром Grana Padano PDO

ВИПІЧКА
Фокача (Focaccia) є одним з найтрадиційніших та найпопулярніших хлібних виробів Італії. Її прадавнє коріння проросло настільки міцно, що навіть зараз цей хліб випікають у будні та на свята. Варто спробувати такий рецепт одного разу, аби фокачча стала постійним гостем на вашому столі. Яскраві літні аромати зберуть на кухні
всю родину!
Рецепт Фокаччі
ІНГРЕДІЄНТИ
Для випікання фокачі з томатами чері, сиром, часником та розмарином потрібні такі продукти:
  • 30-40 грамів натертого сиру Грана Падано;
  • 175 мл оливкової олії;
  • 500 грамів пшеничного борошна;
  • 2 зубчики часнику;
  • 2 гілочки свіжого розмарину;
  • 14 грамів сухих дріжджів;
  • 300 мл теплої води;
  • дрібка морської солі;
  • 10-15 помідорів чері (червоних або жовтих).
ПРИГОТУВАННЯ
на 3-5 персони | 45 хвилин + час на дозрівання тіста
1
Перш за все потрібно з вечора підготувати часник: очистити зубчики, а потім лезом ножа розчавити. Додати у чашку 75 мл оливкової олії, часник та залишити на ніч, накривши кухонним рушником.
2
У миску просіяти борошно, додати дріжджі, 50 мл оливкової олії та 300 мл теплої води. Замісити тісто. Викласти на присипану борошном поверхню та добре вимісити протягом 6-8 хвилин. Повернути до миски, накрити рушником і залишити на годину.
3
Розвести морську сіль у 1,5 столової ложки гарячої води. Дати воді охолонути. Тісто обім'яти та розкласти на прямокутній деці, де буде випікатися фокачча. Розтягнути руками по всій поверхні, а потім скропити солоною водою.
4
Порізати помідори навпіл, зробити у тісті кілька заглиблень, скропити оливковою олією та покласти туди половинки зрізом до низу.
5
Рясно змастити часниковим маслом. Відставити ще на одну годину. Розігріти духовку до 220 градусів. Посипати зверху розмарином та випікати фокаччу 20 хвилин. Потім посипати по всій поверхні сир Грана Падано та допекти ще 10 хвилин. І тепер можна насолоджуватися!
Замість оливкової олії можна використати ароматну соняшникову, розмарин замінити базиліком, чері – оливками, а також додати за смаком шматочки часнику, солодкого перцю, чи грибів. Легка та смачна фокачча завжди присутня на столах італійців. Її куштують із сирами та використовують замість традиційного хліба до обіду чи вечері.

ЦІКАВО: Грана Падано вважають одним з найдавніших сирів, який вперше було зварено майже тисячу років тому в абатстві К'яравалле неподалік від Мілана. У 1954 році компанії-виробники сиру об'єдналися у консорціум Consorzio per la Tutela Del Formaggio Grana Padano, який контролює якість кожної партії.


© ProCheese. Всі права захищено.