Description
Грана Падано — твердий сир з мінімальною витримкою від 9 місяців італійської торгової марки Zanetti, який виготовляють з високоякісного коров’ячого молока. Не варто плутати цей сирний делікатес з Парміджано Реджано.
Як виготовляють сир Grana Padano?
Для виготовлення сиру Грано Падано використовують частково знежирене свіже молоко. Спершу молоко нагрівають у мідному казані до 31-33ºС, додають активну сироватку й сичужний фермент, який отримують від молодих телят, а потім залишають згортатися протягом 45-60 хвилин.
Далі густу сирну масу розрізають, знову нагрівають до 53-56ºС протягом 65-70 хвилин. Опісля згусток сиру відразу ж виймають і кожну його половину загортають у лляний рушник, залишаючи після цього “відпочивати” близько 24 годин.
Потім сир Грана Падано солять від 16 до 25 днів, після чого починається процес дозрівання, який триває від 9 до 24 місяців.
Особливості смаку й запаху
Оригінальний сир Grana Padano має гладку й маслянисту солом’яну скоринку завдяки казеїну, який додають у процесі “відпочинку” сирної маси. Світло-солом’яний відтінок змінюється більш темним при збільшенні часу витримки, але сир не повинен мати сірих вкраплень.
Купити сир Грана Падано варто через його солодкуватий аромат з приємною цитрусовою ноткою і легким солоним смаком з терпким ананасовим посмаком.
З якими продуктами поєднується Grana Padano?
Купуючи сир Грана Падано за доступною ціною в Інтернет-магазині ProCheese, кулінар може підкреслити смак холодного або теплого м’яса, риби, запечених овочів, і урізноманітнити вишукану сирну тарілку! Ідеально поєднується з ананасом, апельсином і різними екзотичними фруктами. Солодкий смак сиру прекрасно доповнять ігристі вина, а також шотландський віскі.
Reviews
There are no reviews yet.