Description
Паризька Бурьонка — французький свіжий і м’який сир, який зберігається в розсолі, що виготовляється зі злегка знежиреного коров’ячого молока.
Як виготовляється продукт розсолу Паризька Бурьонка?
Сир по типу фета Паризька Бурьонка виготовляють зі свіжого коров’ячого молока, яке поступово нагрівають до 35⁰С і в процесі додають спеціальну молочнокислу сироватку й сичужний фермент.
Далі готову сирну масу залишають настоюватися, після чого перекладають у спеціальні прямокутні контейнери, щоб отримати потрібну форму, а потім розміщують у жерстяних банках для засолювання.
Особливості смаку й запаху
Продукт розсолу має характерний яскраво виражений молочний аромат з легкими трав’яними нотками. Текстура сирного тіста відрізняється вологістю, м’якістю й ніжністю, має приємний кремовий відтінок.
Що стосується смакових якостей, то Паризька Бурьонка має насичений солонуватий смак з приємною помірною кислинкою. Скоринка повністю відсутня, оскільки сирний делікатес зберігається в спеціальному розсолі.
З якими продуктами поєднується сир Паризька Бурьонка?
Сир по типу фети Паризька Бурьонка — незамінний інгредієнт традиційного грецького салату (Horiatiki).
Завдяки пухкій і ніжній консистенції самого сирного тіста, сир по типу фети Французька Бурьонка легко розламати руками на невеликі скибочки або нарізати тонкими шматочками, тому її можна використовувати як окремий компонент вишуканої сирної тарілки.
Однорідний кремовий або білий відтінок цього сирного делікатесу стане відмінним доповненням до свіжих салатів і легких вершкових соусів. Приємний молочний смак і легка кислинка відмінно поєднуються з пастою, ризото, ранковими млинцями або тостами.
Продукт розсолу Французька Бурьонка вважається натуральним продуктом, але не підходить для приготування дієтичних страв через достатньо високий відсоток жирності (55%).
Reviews
There are no reviews yet.